Hout lasersnijden

Hout bewerken was nog nooit zo makkelijk.

Het bewerken van hout kan op veel verschillende manieren. Toch kiezen steeds meer makers ervoor om een laser graveermachine aan hun machinepark toe te voegen. Maar waarom? En wat zijn de mogelijkheden? Laat je informeren over het hout lasersnijden en laser graveren van hout en ontdek of een lasermachine hét nieuwe gereedschap voor jou is.

Voordelen hout lasersnijden

Of je nu hout wilt graveren of liever wilt hout lasersnijden; een CO2-laser wordt steeds vaker ingezet omdat je er in korte tijd een mooi resultaat mee boekt, of dat nou grote of kleine oppervlakten zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan maquettes, meubels, interieurs en interieuraccessoires, reclame uitingen, fotomateriaal en ga zo maar door. Met een lasermachine graveer je namelijk niet alleen de fijnste details, maar ontwikkel je net zo gemakkelijk complexe vormen door middel van hout lasersnijden. “Maar ik heb een freesmachine, wat moet ik dan met een lasermachine?” is een vraag die je jezelf misschien stelt. Simpel; een BRM laser is een eenvoudig digitaal aangestuurde machine welke op 0,1mm nauwkeurig snel je materiaal bewerkt zonder contact te maken met het plaatmateriaal. In tegenstelling tot je freesmachine snijd je met een lasermachine de meest complexe radiusvrije vormen. Dat betekend dus geen slijtage, niet langer aftekenen en geen plaatmateriaal meer opspannen. Maar hout lasersnijden heeft meer voordelen. Zo heb je met hout lasersnijden geen houtafval, geen vijlsel en geen splinters. En, misschien wel het grootst bijkomende voordeel van hout lasersnijden; met een lasermachine is nabewerking overbodig. Door de hitte van de laserstraal werkt de machine je materiaal af met gladde randen.

Uit het juiste ‘hout’ gesneden

Zo veel soorten hout, zo veel soorten bewerkingen. Het grote voordeel van lasersnijden hout is dat de laser machine in staat is om allerlei soorten hout te bewerken. Hard hout, zacht hout, geperst hout, natuurlijke houtsoorten; you name it! Afhankelijk van het soort hout dat je wilt hout lasersnijden of laser graveren kun je je hout tot een dikte van 18 mm snijden met een laserbron van 100 watt. 

Voor een compleet houtoverzicht klik hier.

Je ziet, veel houtsoorten zijn mogelijk! Maar, zoals gezegd; zo veel soorten, zo veel bewerkingen. Het is daarom goed om in gedachten te houden dat de bewerking van de laser machine op iedere houtsoort anders kan zijn.

Toepassingen van hout lasersnijden

Hout bewerken of hout laseren? Dan is een lasermachine dé machine die je nodig hebt door zijn grote veelzijdigheid. Onder onze klanten zien we houtbewerking dan ook terugkomen in veel verschillende branches. Daar waar iemand uit de detailhandel taarttoppers van hout maakt, gebruikt een interieurbouwer de machine weer om decors te hout lasersnijden. En weer een ander gebruikt de machine om speelgoed mee te maken. Divers dus! Of een lasermachine geschikt is voor jouw opdracht? Grote kans van wel! Kom eens langs voor een (vrijblijvende) demonstratie. We laten je graag zien wat een lasermachine voor jou kan betekenen op gebied van hout!