Een lasermachine die geen geheimen voor je heeft?
Volg dan een van onze cursussen!

Jij en je lasermachine worden één.

Wanneer de machine bij je geleverd wordt krijg je van onze installateur een korte instructie. Dat is handig, want daarmee kun je gelijk aan de slag! Maar lang niet alle mogelijkheden kunnen op dat moment worden uitgelegd. Daarom bieden we cursussen aan. Zo’n cursus lasersnijden helpt jou je machine nóg beter leren kennen, en geven we je alle tips en tricks om straks zo succesvol mogelijk te zijn met je machine. Leer je alleen met de machine te snijden? Welnee, het is net zo goed een cursus lasergraveren! Alles om jou zo goed mogelijk voor te bereiden.

Aanbod
Vrotech biedt je twee verschillende cursussen aan; een basic cursus en een advanced cursus. In de basic cursus leren we je vooral de praktijkkant van het werken met de lasermachine. We kijken naar je doelen en materialen en zorgen dat je zo breed mogelijk bent voorbereid om de werkzaamheden die je met je lasermachine gaat verrichten. Met de advances cursus springen we meer in het diepe. Zo kijken we hoe we je productieproces met de lasermachine kunnen verbeteren en versnellen waardoor je straks winst behaald in de praktijk. Daarnaast nemen we de software nog eens verder onder de loep, en leren we je nog meer handige trucjes om je productie te optimaliseren.

Cursus voor het onderwijs
Sinds een aantal jaar bieden we ook de cursus lasersnijden en lasergraveren aan voor het onderwijs. In samenwerking met platform BWI leren we de docenten de mogelijkheden van de machine en hoe ze dit het beste kunnen overbrengen aan hun studenten. Cursussen voor het onderwijs zijn namelijk altijd gericht op ‘Train de trainer’. Benieuwd hoe zo’n cursus lasersnijden en lasergraveren in zijn werk gaat en hoe je je al docent kunt aanmelden? Kijk dan eens op de site van Platform BWI.

Wat zijn dan eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen deze cursussen?
De cursussen dragen niet voor niets de naam Basic en Advanced. Zo mag je de basic cursus zien als een waardevolle opstap om op allerlei vlakken met je machine aan de slag te gaan. Met de Advanced cursus maken we echt stappen op basis van je productieproces met de lasermachine. Daarvoor is het dus nodig om al even met de machine te werken, zodat we samen kunnen kijken hoe we je proces kunnen verbeteren en/of optimaliseren. We raden je dan ook aan een advanced cursus alleen te volgen nadat je al met de machine hebt gewerkt.

Een paar van de belangrijkste verschillen op een rijtje: