Een lasermachine toevoegen aan jouw machinepark… Al eens gedacht aan leasen?

Wat betekent het leasen van
een lasermachine voor jou?

Stel… Je ziet de voordelen van het werken met een BRM-laser voor jouw bedrijf en wil graag de mogelijkheden van aanschaffen onderzoeken. Toch wil je graag je liquiditeit behouden, je hebt immers een gezond bedrijf. Een lasermachine leasen is dan misschien het overwegen waard.

Een lasermachine is een duurzame machine. Onze leasemaatschappij biedt hier dan ook een financiële leaseconstructie voor aan. Je kunt dit ook kennen als ‘Financial Lease’. Die termen zijn soms een beetje moeilijk te volgen, maar we willen het je zo goed mogelijk uitleggen! Daar gaan we; Met de financiële leaseconstructie wordt alleen de machine gefinancierd welke tijdens de looptijd van het contract geldt als onderpand. Zo’n constructie noem je ook wel; objectfinanciering. Zo lang de overeenkomst loopt worden bij financiële lease het juridische en het economische eigendom van de aangeschafte lasermachine van elkaar gescheiden. De waarde van de machine komt dus direct op jullie balans te staan. Ook ben je in de mogelijkheid om er meteen mee te kunnen werken. Hoe fijn is dat?!

Eén van de factoren die het leasetarief bepaalt is het objectrisico. Hoe groter dit objectrisico, hoe hoger het rentepercentage dat onze leasemaatschappij bij je in rekening brengt. Lasermachines en laserapparatuur hebben een erg laag objectrisico, wat een gunstig leasetarief oplevert.

Investeringsaftrek en btw
Ga je een lasermachine leasen, dan staat de BRM-laser dus bij jullie op de balans. Dat betekent dus ook dat je in aanmerking kunt komen voor investeringsaftrek. Naast de voordelen met betrekking tot je liquiditeit maakt deze aftrek de financiële lease extra interessant voor zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven. Naast hen kunnen ook particulieren een leasecontract afsluiten. Let wel op; ben je particulier en sluit je een contract af? Dan kunnen voor jou aangepaste voorwaarden gelden in verband met de wettelijke regels ter bescherming van de consument. Informeer hiervoor bij ons of bij BD Lease.

BD Lease, onze leasemaatschappij, kan het bedrag ook voorschieten. Je betaalt het btw-bedrag vervolgens terug op je maandelijkse factuur. Standaard is de looptijd voor financiële lease 60 maanden maar overeenkomsten met een kortere looptijd zijn ook mogelijk (min. vanaf 24 maanden). Het maandbedrag blijft de hele looptijd van je contract gelijk. Wel zo overzichtelijk!

Meteen berekenen
Nu je een beetje ingelezen bent over de mogelijkheden van een lasermachine leasen wil je natuurlijk weten wat dit voor jou betekend wanneer je interesse hebt om te leasen. Dat begrijpen we, daarom maken we het je graag wat makkelijker. Met de financieringscalculator van BD Lease reken je met gemak jouw leaseprijs uit en zie je gelijk of een lasermachine leasen iets voor jou is. Heb je nog vragen over een lasermachine leasen of het leasetraject? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder.