Maquettes

Of het nu gaat om spoorwegen, gebouwen, wegen, vliegtuigen, woonwijken of boten; alles valt in miniatuur na te bouwen. En dat wordt ook veel gedaan! Bijvoorbeeld door architecten en maquettebouwers. Daar waar de één nog snijdt met een mes, focust de ander zicht op een nieuwe techniek; maquettes lasersnijden bijvoorbeeld. Maquettes lasersnijden met een BRM laser werkt snel en geeft de prachtigste resultaten met veel detail. Dat is fijn, want als architect of maquettebouwer wil je zo dicht mogelijk bij de realiteit komen. Misschien wel omdat je je ontwerp nog moet pitchen aan je opdrachtgever en daarbij een zo realistisch mogelijke maquette wilt maken.

Wil je maquettes lasersnijden dan is het handig om te weten op welke schaal je je maquettes meestal maakt. Dit is doorslaggevend voor het werkgebied van je lasermachine. Wil je maquettes lasersnijden en heb je allemaal kleine onderdelen? Dan kun je al met een kleinere lasermachine aan de slag! De productietijd van een lasermachine is snel. Een fijn voordeel voor architecten die vaak met een deadline werken. Wanneer er op het laatste moment dan tóch nog iets aangepast dient te worden, snijdt je gemakkelijk het onderdeel opnieuw. En dat alles met de fijnste details! Een ander voordeel van maquettes lasersnijden is de enorme keuze materiaal die je kunt bewerken met je lasermachine. Of je nu voor synthetische materialen, textiel, leer, hout, schuim, karton, fineer, MDF of papier kiest; een lasermachine van BRM draait zijn hand er niet voor om. De grote hoeveelheid materialen geven je ook de vrijheid om materialen te combineren. Zo kun je niet alleen maquettes lasersnijden met de juiste schaal en de beste afwerking maar maak je ook maquettes die een goede impressie geven en zo dicht mogelijk bij de realiteit komen met een hoge kwaliteit.

Met een lasergesneden maquette maak je pas echt indruk. Wil je meer weten over de mogelijkheden van maquettes lasersnijden? Of ben je benieuwd welke BRM laser er het beste bij je past? Neem dan eens contact met ons op. We staan klaar om je te helpen!