Decors

Decors, ze zijn er in alle vormen en maten. Daar waar iets of iemand gepresenteerd wordt is vaak een decor terug te vinden. En dat is logisch; een decor heeft namelijk echt iets toe te voegen aan project! Wanneer je een decor maakt wil je dat dit perfect aansluit bij de vraag van je klant. Je zult daarom ook altijd te maken hebben met een ontwerp. Zeker bij uitdagende projecten kunnen de ontwerpen complex en gedetailleerd zijn. De ene keer moet er een echte eyecatcher toegevoegd worden, de andere keer juist alleen een logo. Bij decorbouw is het de kunst om het verhaal van je klant door te vertalen naar de omgeving waarin zij zich presenteren. Als decorbouwer is een freesmachine vaak je beste gereedschap. Maar ben je ook bekend met de inzet van een lasermachine? Decors lasersnijden kan je soms nét een beetje verder helpen in afwerking of nauwkeurigheid!

Laten we gelijk één misverstand uit de wereld helpen; een lasermachine is geen vervanging voor je freesmachine. Sterker nog; ze werken meer dan perfect samen! Daar waar je freesmachine perfect weet om te gaan met dikkere hout- of kunststofsoorten, kan een lasermachine juist decors lasersnijden van dunnere materialen perfect bewerken. En wat dacht je van de grote vormvrijheid die een lasermachine je geeft! Daar waar je met een freesmachine altijd een radius in hoeken hebt, zijn de resultaten met een BRM laser altijd radiusvrij. Omdat de laserstraal van de machine 0,1 mm breed is, zijn de fijnste details, kleinste letters of meest complexe vormen geen enkele uitdaging. Welke machine jij nodig hebt bij decors lasersnijden hangt af van de grootte van de objecten die je maakt. Wil je een onderdeel liever toch eerst testen? Ook dan is een lasermachine perfect. Door de hoge productiesnelheid kun je gemakkelijk prototypes uit je decors lasersnijden en zo het perfecte resultaat nastreven. Zet je een lasermachine in naast je freesmachine? Dan ga je gegarandeerd decors lasersnijden die de verwachting van je klant te boven gaat.

Wil je meer weten over decors lasersnijden, de inzet van onze machines of de verschillende materialen en diktes die je met onze BRM lasers kunt bewerken? In onze showroom in Tholen staan we klaar om al je vragen te beantwoorden en je de mogelijkheden te laten zien. Toch even telefonisch contact? Ook dan staan we voor je klaar!