Een divers machinepark bij Birdy Design Kunststoffen

Heb je een uitdaging op het gebied van kunststof? Grote kans dat Birdy Design Kunststoffen je verder kan helpen! Deze specialist op gebied van kunststof kent alle geheimen van het materiaal, en er is geen opdracht te gek voor hen. Met een divers machinepark weten zij jouw product te realiseren.

In het westen van de stad Utrecht vind je Birdy Design Kunststoffen op het bedrijventerrein Lageweide. Door de vele uitgesneden wandpanelen die je door het raam ziet verschijnen valt Birdy Design direct op; je bent op de juiste plaats met al je vragen over kunststof! Dat er ook andere materialen gebruikt worden valt je al snel op wanneer je daadwerkelijk binnenstapt. Een mooie uitgesneden plafonniere van hout, een wandpaneel van PVC… De één bewerkt met een freesmachine, de ander weer met een lasermachine.

Machinepark
Dat er een divers machinepark in huis staat merk je direct wanneer je de werkplaats binnenstapt. Sinds 2018 is Birdy Design Kunststoffen trotse bezitter van de BRM 130250. Een toevoeging op hun wagenpark, zoals Ibrahim ons verteld. “We gebruiken de lasermachine eigenlijk voor alles, maar hoofdzakelijk voor kunststof. Zeker met dun kunststof maakt de BRM laser echt een verschil in onze werkwijze. Voorheen freesden we dun kunststof als bijvoorbeeld acrylaat op de freesmachine. Dat leverde ons alsnog veel werk op in bijvoorbeeld nabewerking. Daarnaast was het bewerken van dun kunststof met de freesmachine soms best een uitdaging. De freesmachine maakt gebruik van een vacuümpomp die je materiaalplaat op zijn plaats houdt. Maar met dun kunststof springt je plaat heen en weer. Het kwam ook wel eens voor dat, wanneer we kleine letters uitfreesden, de letters aan de afzuiging van de freeskop bleven hangen. Niet echt handig dus. Dat maakt het bewerken van kunststof met een freesmachine lastiger”.

“Je product is direct netjes afgewerkt door de laserstraal, een enorme tijdwinst in nabewerking!”


Voordelen

Dat de lasermachine veel voordelen heeft voor Birdy Design Kunststoffen bleek volgens Ibrahim al snel in de werkwijze. “Het gaat veel sneller” verteld hij verder. “Door de contactloze productie hebben we geen vacuümpomp nodig voor de lasermachine. De plaat blijft netjes op zijn plaats liggen. Tegelijkertijd scheelt het werken met de lasermachine ook in de nabewerking! Je product is direct netjes afgewerkt door de laserstraal. Dat scheel echt in nabewerking zoals vlam-polijsten of iets dergelijks. Het is echt een stuk simpeler werken”.  De productietijd die met de freesmachine steeds lang bleef of langer werd, was uiteindelijk de reden om eens te gaan kijken naar lasertechniek. “We werken nu eenmaal veel met kunststof, en dat gaat moeilijker met een freesmachine. Het werd tijd dat we ons eens gingen verdiepen in lasertechniek. Om ons goed voor te bereiden hebben we met meerdere merken contact gezocht en demonstraties gevolgd. Uiteindelijk kwamen we bij Vrotech terecht en daar merkten we goed het verschil tussen een verkoper en een specialist. Daar waar we bij anderen niet overtuigd waren van de kennis van de machines waren we dat bij Vrotech wel. Toen we vervolgens de prijs/kwaliteit verhouding zagen waren we overtuigd”.

Producten en materialen
Ondanks de verschillende materialen die Birdy Design Kunststoffen bewerkt, wordt de BRM 130250 nog steeds het meeste ingezet voor kunststof. De producten die ze daar vervolgens mee maken lopen erg uiteen; van produceren van gevelreclame voor signmakers tot productstandaards en alles daar tussen in. “Een van onze klanten maakt bijvoorbeeld kunststof broodbakken voor bakkerijen. Je kent ze wel, van die bakken die je ook in de supermarkt tegenkomt. Die bak maken we volledig. We snijden het kunststof, buigen het materiaal en voorzien de bak vervolgens van een klep zodat de broodbak netjes afgesloten kan worden. Maar ook totaal iets anders; belettering en (gevel)reclame. Je kunt ons het beste zien als tussenpersoon voor reclamemakers. Ook daarvoor snijden we kunststof in logo’s of letters. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken en we kunnen het met de machine maken”. Ook het tekenen van producten gebeurt bij Birdy Design Kunststoffen in huis. Een totaaltraject dus. Zoek je producten op het gebied van kunststof? Neem dan eens een kijkje bij hen!

Een lasermachine voor jouw bedrijf?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of productie, of ben je gewoon benieuwd naar wat de machine voor je kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie bij ons aan. We laten je graag kennismaken met de machines en de techniek.

Bel +31 85 401 29 47 of stuur een e-mail naar info@vrotech.nl