Studio Lolo… Hippe, unieke en duurzame kaarten en producten.

Van grafisch vormgever bij een reisorganisatie naar ontwerper van trouw- en geboortekaarten en alles daar omheen. Het lijkt een wereld van verschil! Wat ooit begon als bijberoep, groeide drie jaar later uit tot een volwaardig hoofdberoep. Maak kennis met… Studio Lolo.

“De vraag naar producten rondom trouwen en geboorte bleek al snel groter dan ik aanvankelijk dacht” verteld Lorenzo, zaakvoerder bij Studio Lolo. Deze trotse Gentenaar oefende zijn beroep eerst uit als grafisch vormgever bij een reisorganisatie. “Het is eigenlijk allemaal begonnen met trouw- en geboorte kaarten. Eerst ontwierp ik deze voor vrienden en kennissen, maar al snel wist ook een groter publiek mij te vinden en werd het steeds drukker”. Met mooie ontwerpen met een minimalistische stijl, gedrukt op kwalitatieve papiersoorten en afgewerkt met ambachtelijke druktechnieken tilt Studio Lolo je trouw- of geboortekaart naar een hoger niveau. Maar daar bleef het niet bij…

Uitbreiding aanbod
“Na heel wat kaarten te hebben gemaakt ben ik eens gaan brainstormen over mijn aanbod van producten. Het viel me op dat ik maar kort contact heb met mensen; je maakt een trouw- of geboortekaartje en daarna zie je elkaar eigenlijk nooit meer. Mits er natuurlijk nog een bruiloft of kindje geboren wordt. Dat is zonde, want er zijn zo veel leuke producten te bedenken. Dus ik bedacht; hoe kan ik mijn klanten nu nog iets extra bieden? Hoe kan ik zorgen voor extra verdieping in mijn productaanbod? Al snel kwam ik toen uit bij personalisatie en de lasercutter omdat je daar zo veel mogelijkheden mee hebt. Echter was ik daarvoor helemaal niet bekend met een lasercutter en de techniek. Om zeker te zijn dat deze techniek en producten aan zouden slaan lanceerde ik eerst enkele houten producten zoals namen, hoepels en andere kleine decoratie voor de kinderkamer. Later lanceerde ik een paar memory boxen met een gravure bovenop en wat kleinere productjes erbij. Dat was een groot succes”.

“Binnen 2 maanden was mijn voorraad volledig verkocht en wist ik zeker; dit is de juiste keuze!”

 

Studio Lolo groeit
Inmiddels is Studio Lolo dé plek voor trouw- en geboortekaarten en alles daar omheen; van decoratie tot doopsuikers en doopgeschenken. “Sinds het uitbreiden van het productaanbod en de komst van de lasercutter is mijn doelgroep extreem vergroot. En, precies zoals ik hoopte, is de interesse in de producten er niet alleen tijdens een zwangerschap maar juist door alle leeftijden heen. Studio Lolo gaat echt in een stijgende lijn vooruit”. De doelgroep van Lorenzo bleef niet alleen in België maar ook in Holland weten ze hem steeds vaker te vinden. Toch probeert Lorenzo zijn materialen zo veel mogelijk te beperken tot hout. “Naast het ecologische aspect is hout ook gewoon een heel veelzijdig materiaal. En, ook niet onbelangrijk, het sluit het beste aan bij de minimalistische stijl die ik ook in mijn andere producten verwerk. Hout past perfect bij de vaste collectie die ik aanbied”. Dat een lasercutter en de producten ervan vaak een bron van inspiratie is merkt ook Studio Lolo. “Door te werken met de lasermachine ontstaan vaak weer nieuwe ideeën. Ik heb er dan ook meer dan genoeg om uit te werken, maar het is soms haast te druk om het tot producten uit te werken” lacht Lorenzo.

Voordelen lasercutter
“Het grote voordeel van de lasercutter is dat je alles in eigen hand hebt. Je houdt alles in eigen hand; van design tot productie. En de mogelijkheden doet je versteld staan. Naast vele materialen kun je ook nog eens zo veel producten bewerken met de machine. Je geeft extra verdieping aan een product door bijvoorbeeld te personaliseren”. De keuze voor de juiste lasercutter was snel gemaakt. “Tot vorig jaar wist ik nog niet wat ‘lasercut’ was. Ik ben daar pas echt mee in aanraking gekomen toen ik me ging verdiepen in de mogelijkheden rondom mijn productaanbod. Ik ben toen gaan zoeken naar de lasertechniek en naar lasercutters en kwam eigenlijk direct bij Vrotech en BRM Lasers uit”. Lorenzo nam contact op en plande een demonstratie in bij Vrotech. “Na het meemaken van de demonstratie heb ik eigenlijk direct besteld. Het was een wilde gok om een machine aan te schaffen omdat ik niet wist of het ging werken en het echt het gewenste effect had in mijn bedrijf. Ik heb nog wel wat andere machines opgezocht maar het is gewoon heel moeilijk kiezen als je nog maar zo kort bekend bent met de techniek. Toch gaf de communicatie en de website en social media van Vrotech de doorslag om voor hen te kiezen. Een betrouwbare en professionele partij waarbij ik altijd terecht kan. Vrotech gaf mij gewoon het beste gevoel en tot nu toe heb ik absoluut geen spijt van mijn keuze”. De lasercutter werd vervolgens snel bij Studio Lolo geleverd. “Ik wilde aan huis starten, en dus moest ik goed kijken waar ik de machine wilde zetten. Maar de levering was geen probleem, op het moment dat ik wist waar de machine moest komen stond de lasercutter snel op zijn plaats”.

Een lasermachine voor jouw bedrijf?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of productie, of ben je gewoon benieuwd naar wat de machine voor je kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie bij ons aan. We laten je graag kennismaken met de machines en de techniek.

Bel +31 85 401 29 47 of stuur een e-mail naar info@vrotech.nl