Ervaring en innovatie? Martin & Co!

Op zoek naar een innovatieve meubelmaker? Dan vind je in onze hoofdstad Martin & Co. Deze ervaren interieurmakers uit Amsterdam draaien hun hand niet om voor specifieke wensen of dromen van hun klant. En met een uitgebreid machinepark kunnen ze deze dan ook zeker realiseren. Sinds 2017 is dit machinepark dan ook uitgebreid met een BRM 100160 en met succes…

“Eerlijk? De lasermachine is niet meer weg te denken uit ons bedrijf” verteld Christian Martin, eigenaar van Martin&Co. In het zuiden van Amsterdam vind je hun werkplaats, en je merkt al snel; het is druk! “De reden dat we de machine ooit hebben aangeschaft was voor een opdracht met zetbakjes. Er moesten kleine vakkenkastjes gemaakt worden, eigenlijk net te klein voor een CNC freesmachine. Zeker door het materiaal was dit op een lasermachine heel goed te doen. Maar zodra de machine eenmaal binnen stond merkten we al snel dat we de machine voor heel veel meer in konden zetten. Als voorbeeld in de werkvoorbereiding door mallen te maken. Maar ook belettering en branding voegden we toe aan ons productaanbod. De lasermachine gaf ons vele mogelijkheden, zo hoefden we ook minder uit te besteden!”

“Eerlijk? De lasermachine is niet meer weg te denken uit ons bedrijf”


Uitdaging

Interieur bleef ons grootste vakgebied. Maar al snel volgend producten voorzien van branding, zoals bijvoorbeeld in de horeca. Maar daar bleef het niet bij, en innovatie werd het sleutelwoord. “Bij de start van de coronacrisis waren we wel bang dat ons werk stil zou vallen. Maar stil vallen, betekend niet stil zitten! We zijn vervolgens gaan nadenken over producten die we tijdens deze crisis wel konden maken, en kwamen zo uit bij het ‘Sta-bureau’. Een meubel wat uit losse onderdelen bestaat en wanneer je het in elkaar zet op een tafel kunt zetten om zo staand te kunnen werken. Een eenvoudig in elkaar te zetten model wat ook weer opklapbaar is, in verschillende materialen. De lasermachine bleek ook hier weer een uitkomst. We tekenden het ontwerp zo dat deze uit één plaat gesneden kon worden, en de laser deed vervolgens het werk. Onze angst bij de start van de crisis bleek voor niets, want we waren drukker dan ooit. Vandaar dat we voor het project ‘sta-bureau’ uiteindelijk geen tijd meer hadden. Maar… Het is wel een goede ervaring geweest, juist ook omdat we anders hebben leren denken. Constructief!”

Een echte aanvulling
Dat ze bij Martin&Co veel hout gebruiken is aannemelijk. Toch komen we ook andere materialen tegen in de werkplaats. “De lasermachine maakt echt dat we nu ook veel meer in andere materialen denken. Zo hebben we veel vilt en leer gesneden. Plexiglas geeft ook een mooi resultaat, veel mooier dan bijvoorbeeld op een freesmachine. Maar ook MDF, triplex… Een van de mooiste resultaten hebben we gehaald uit bamboe. En natuurlijk de combinatie van materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos!” Soms wordt er gedacht dat een lasermachine de freesmachine moet vervangen. Het tegendeel is waar, en dat weten ze ook bij Martin&Co. “De lasermachine is juist een aanvulling op de freesmachine! De twee werken uitstekend samen, maar wel met grote verschillen. Zo heb je met een lasermachine altijd rechte hoeken, is secuurder en heb je nagenoeg geen restafval. Althans; wanneer je iets uitsnijdt is het overgebleven stuk direct je nieuwe stuk materiaal. Dat heeft ook bij ons echt mentaal een omslag gegeven. We denken nu veel meer na over hoe we de machine en het materiaal zo productief mogelijk kunnen inzetten!”

Geen twijfel
Toen Christian ging oriënteren naar de juiste machine was de keuze al snel gemaakt. “Ik raakte geïnspireerd door de techniek die ik via internet zag. Vervolgens waren we bij een open dag van het HMC, waar we van een ander merk machines troffen. Daar zagen we de machines echt aan het werk, en zijn toen nog gerichter gaan zoeken. Al snel kwamen we bij BRM Lasers uit en belden met Vrotech. Eigenlijk hebben we toen al niet verder meer gekeken; de prijs/kwaliteit van de machines waren ontzettend goed en na het prettige gesprek met Ton was het eigenlijk al beklonken. Zeker die prijs/kwaliteit-verhouding was doorslaggevend in onze keuze. En daar hebben we nog geen dag spijt van gehad!

Een lasermachine voor jouw bedrijf?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of productie, of ben je gewoon benieuwd naar wat de machine voor je kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie bij ons aan. We laten je graag kennismaken met de machines en de techniek.

Bel +31 85 401 29 47 of stuur een e-mail naar info@vrotech.nl