Waarom een lasermachine jou helpt bij je productieproces

Ieder productieproces bestaat uit een aantal stappen. De ene keer meer dan de ander, soms heb je alle middelen in huis en soms moet je het uitbesteden. Hoe dan ook; om tot je perfecte eindresultaat te komen is er nu eenmaal wat werk nodig. Een lasermachine kan je productie in de meeste gevallen daadwerkelijk versnellen. Hoe? Dat leggen we je graag uit!

In de praktijk
In iedere branche komt het wel eens voor: de opdracht van je klant bevat een specifieke bewerking zoals (laser)snijden of graveren waar je zelf net niet de apparatuur voor hebt. Dat is geen probleem, want je kunt het gelukkig elders inkopen of uitbesteden (denk aan het inkopen van freesletters door signmakers, of het elders laten graveren door interieurbouwers), en zo het product toch passend maken aan de wensen van de klant. Toch heeft dit soms wat nadelen. Door de lever- of productietijd kun jij nog niet gelijk je project afronden en moet je dus rekening houden met je planning. Ook ben je genoodzaakt je strakker aan de opdracht te houden omdat je de flexibiliteit van productie mist. Wat bedoelen we daar nou mee? Als voorbeeld; je maakt inrichting voor een horecagelegenheid. Op een van de decors moet een logo graveert worden. Dit heb je uitbesteed en lever je precies volgens afspraak. Tijdens het verloop van het project ontstaat het idee om diezelfde gravure ook op de borrelplanken te graveren. Top idee, maar dit zou opnieuw uitbesteed moeten worden. Wat je mist is dus de snelheid waarmee je totaaloplossingen kunt bieden. Een lasermachine kan hier verandering in brengen.

Voordelen van de lasermachine
In eerder blogs hebben we al eens gekeken naar de algemene voordelen van een lasermachine; snelheid, geen materiaalverlies, weinig tot geen onderhoud/slijtage, 0,1mm nauwkeurigheid etc. Ook de vormvrijheid bij een lasermachine is groter. Bij een freesmachine heb je bijvoorbeeld altijd te maken met een ronde hoek. Een lasermachine heeft dat niet en kan rechte hoeken maken waar je wilt. Maar wat zijn nu de voordelen bij je productieproces? Vaak horen we terug dat de tijdsbesparing een erg groot voordeel is. Die tijdsbesparing zit in de snelheid van de machine/productie maar ook in de “tussenstappen”. Daar waar je normaal iets uitbesteed, kun je dit nu in eigen huis doen. Ook zien we dat de lasermachine onze klanten een uitbreiding van mogelijkheden biedt. Waar misschien eerst alleen een hoofdproduct werd geleverd, kunnen er nu ook accessoires of randproducten worden geleverd in dezelfde stijl. Win-win dus!

Voorbeeld bewerking acryl
Maar hoe ziet dat er nu uit, dat kortere proces? Laten we als voorbeeld eens kijken naar het produceren van een acrylaat-product. In onderstaand overzicht zetten we de productie met een lasermachine, een zaag en een frees naast elkaar.

Je ziet, het proces van een lasermachine is veel korter. Misschien valt het in aantal stappen nog wel mee, maar het is absoluut een tijdsbesparing! Daarmee ontstaat automatisch een hogere productiviteit. In geval van acrylaat is er nog een extra voordeel; door de lasermachine wordt de plaat gelijk afgewerkt en is dit geen aparte taak meer. Ideaal!

Wil je weten wat een lasermachine voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Kom eens langs voor een vrijblijvende demonstratie. We leggen je de werking graag uit!

Enthousiast geraakt?

Onze lasermachines worden gebruiksklaar geleverd. Helemaal ‘ready’ om ingezet te worden! Nieuwsgierig?

Ontdek onze lasermachines

Ook interessant

BRM PRO 1300

Een lasermachine… Wat is dat eigenlijk?

Lasersnijden, lasergraveren… Wat doet een lasermachine nu eigenlijk?

Lees meer
lasermachine kopen

Een lasermachine kopen; hoe maak ik de beste keuze?

Een lasermachine kopen? Dan wil je niet voor verrassingen komen te staan! Dit is waar je op moet letten…

Lees meer
BRM lasermachine

Wat kan je lasergraveren?

Aan de slag met je lasermachine? Deze materialen kun je laser graveren!

Lees meer