De trend van personaliseren

Gepersonaliseerde producten. We zien ze steeds vaker, en eigenlijk bij iedereen; een blikje Coca-Cola met je naam er op, je Macbook pro met een gepersonaliseerde cover, een gegraveert wijnkistje, gegraveerde broodplanken met leuke teksten, relatiegeschenken met logo… Noem maar op! En dat we massaal personaliseren is helemaal niet zo vreemd. Je wilt namelijk een eigen, uniek en onderscheidend product. Een echte toegevoegde waarde dus! Maar hoe werkt dat, dat laser graveren? En kun je ieder materiaal bewerken met een lasermachine?

Laser graveren of lasersnijden?
Bij personaliseren van producten denk je vaak aan graveren. Gegraveerde wijnglazen, gegraveerde pennen, medailles en trofeeën met een speciaal gegraveerde tekst, smartphone hoesjes met een gegraveerde afbeelding of een borrelplank met leuke gravure. Maar wordt er dan alleen maar gebruik gemaakt van laser graveren bij het personaliseren van items? Zeker niet. Of je laser snijdt of laser graveert kan met veel factoren te maken hebben, bijvoorbeeld het einddoel! Wil je namelijk iets toevoegen aan een bestaand product of materiaal? Dan kies je voor laser graveren. Wil je iets heel nieuws creëren? Dan ga je vaak voor lasersnijden!

Waarom personaliseren?
Soms wil je gewoon een uniek cadeau geven aan je beste vriend, partner of zakenrelatie. Je wilt iets opvallends, of juist een logo op je product. Maar soms kan personaliseren ook onderdeel zijn van iets groters, denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde decoratie op je bruiloft, aankleding van een festival geheel in stijl of het personaliseren van een decor, stand of interieur. Een lasergravure hoeft namelijk lang niet altijd alleen een tekst of logo te zijn. Nog een ander doel van personaliseren is markeren. Laten weten dat een product hoort bij een organisatie of bedrijf door middel van een lasergravure. Je ziet, mogelijkheden genoeg!

Bedrijfssectoren
Er zijn verschillende bedrijfssectoren die zich bezighouden met het personaliseren van producten. In sommige door het gebruik van een freesmachine, maar in veel gevallen door gebruik van een lasermachine. Simpelweg omdat een lasermachine sneller en makkelijker werkt. Bij die bedrijfssectoren kun je denken aan graveerders, signmakers, groothandels van relatiegeschenken en reclameproducten, fabrikanten van awards en trofeeën of stempelmakers. Maar ook andere branches zouden gebruik kunnen maken van een lasermachine bij het personaliseren van items zoals decorbouwers, standbouwers, interieurbouwers.

Welke materialen kun je personaliseren?
Zo veel producten je kunt personaliseren, zo veel materialen kun je bewerken. De enige doorslaggevende keuze is of je gebruik maakt van lasersnijden of laser graveren. Maar, gelukkig kun je voor het graveren vaak terugvallen op een selectie veelgebruikte materialen. Denk bijvoorbeeld eens aan:

En tot slot… Wat kun je nu allemaal personaliseren?
Even terug naar de start. Wat kun je nu allemaal personaliseren en aan wat voor soort producten moet je dan denken?

En dit is nog maar een beperkte selectie. We hebben het al vaker gezegd; de mogelijkheden met een lasermachine zijn eindeloos. Om vervolgens alle producten die je kunt personaliseren met een lasergravure op te noemen zou haast niet te doen zijn. Daarom hebben we wat producten voor je verzameld om een goede indruk te krijgen!