Acrylaat lasersnijden

Acrylaat, kortweg ‘Acryl’ is een transparante kunststof (PMMA) die breed wordt toegepast voor binnen- en buitengebruik. Acrylaat lasersnijden en lasergraveren levert snel een mooi strak resultaat op.

Acrylaat lasersnijden

Met acrylaat kun je de mooiste winkeldisplays, plaquettes en naamborden maken. Acrylaat kun je gemakkelijk met een CO2-laser bewerken en daarom wordt er in de reclamewereld steeds vaker voor acrylaat gekozen. Want acrylaat lasersnijden en acrylaat lasergraveren levert snel een mooi strak resultaat op. Ook in sectoren als interieurbouw, machinebouw en decorbouw vind je steeds meer verrassende toepassingen van acrylaat, zoals kastdeuren, beschermkappen, consoles en decoratiemateriaal.

Acrylaat lasersnijden heeft veel voordelen

Vergeleken met frezen is acrylaat lasersnijden van acrylaat een heel cleane methode. Daarom zijn lasersnijden en lasergraveren van acrylaat sterk in opkomst voor het maken van kookboekensteunen, sieraden, typeplaatjes, freesletters en taartdecoraties. Want de afwerking van het acrylaat is super glad, zonder extra nabewerking. Beter dan met frezen, kun je met een CO2-laser de allerfijnste details uitsnijden, zodat je iedere gewenste vorm kunt maken. Daar komt nog bij dat het materiaal niet vastgezet moet worden voor de bewerking, dus verlies je geen tijd met stellen van de machine. Dus is de CO2-laser zowel voor grote aantallen als voor enkele stuks erg efficiënt.

Soorten acrylaatplaat snijden

Alle typen acrylaat snijden die geschikt zijn voor acryl lasersnijden kun je vaak direct uit voorraad kopen, zeker in de meeste diktes tot zestien millimeter.

Transparant kleurloos Transparant RAL Translucent
Dekkend wit Dekkend zwart Fluorescerend
Gesatineerd Spiegelend zilver Spiegelend goud
Eenzijdig kraswerend Slagvast UV-ondoorlatend
Antireflex coating 100% gerecycled GS (gegoten)
XT (geëxtrudeerd)

Wil je nog meer variatie dan kun je bij sommige leveranciers partijen op kleur laten maken.

Bekende merken acrylaat die geschikt zijn voor bewerking met een CO2-laser zijn o.a.:

Altuglas Deglas Oroglas Acrylite
Lucryl Perspex Paraglas Vitredil
Crylux Plexiglas Quinn Hesa-Glas
Solatuf Homalite Ispaglas Versato

De beste machine voor het acrylaat lasersnijden vind je zeker in ons leveringsprogramma. Maar welke acrylaat lasersnijden de beste keuze is, hangt af van heel veel verschillende factoren. Bij het maken van de juiste keuze staan we je graag bij met onze ervaring en onze kennis, zodat je ook de beste CO2-laser in huis krijgt die bij je activiteiten past.

Toepassingen voor acrylaat lasersnijden

Op het punt van de bewerking van acrylaat snijden is vrijwel alles mogelijk. Daarom gebruiken steeds meer ontwerpers, reclamemakers, architecten en kunstenaars acrylaat in hun ontwerpen en presentaties. We zien dan ook dat voor displaymateriaal, lichtreclames, meubilair, vitrines, stofkappen, sokkels, geluidsschermen en maquettes steeds vaker acryl lasersnijden en acrylaat graveren wordt toegepast. Want bijna alles wat je kunt bedenken, kun je ook in acrylaat uitvoeren.