Freesletters

Freesletters. Een veelgebruikte signing voor binnen en buitenreclame en misschien wel het meest gezien als gevelreclame. De ene keer gemonteerd op afstandhouders, om de letters meer diepte te geven, de andere keer direct verlijmd op hun ondergrond.  Freesletters danken hun naam aan de werkwijze waarop ze gemaakt worden, namelijk met een CNC freesmachine. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor freesletters lasersnijden, bijvoorbeeld vanwege de korte en snelle productietijd of de vormvrijheid die een lasermachine geeft. En niet alleen letters worden met een lasermachine bewerkt, ook voor logo’s en beeldmerken wordt een lasermachine steeds vaker ingezet.

Die vormvrijheid is een belangrijk verschil tussen een freesmachine en een lasermachine. Bij een freesmachine is het namelijk moeilijk om een radiusvrije hoek te maken. Dat komt door de ronde freeskop die de machine gebruikt. Bij een lasermachine is dat anders. Door de verschillende assen kun je freesletters lasersnijden zonder radius. Daarnaast heeft een lasermachine een laserstraal van 0,1 mm breed. Veel kleiner dan een freeskop! Daardoor profiteer je niet alleen van radiusvrije hoeken, maar beschik je ook over een enorme vormvrijheid. De meest complexe ontwerpen, fijnste details en kleinste letters zijn gemakkelijk te realiseren door freesletters lasersnijden, zowel op groot als klein formaat. Wel zo handig, wanneer je klant voor zijn of haar huisstijl bijvoorbeeld een eigen lettertype heeft ontwikkeld. Is een freesmachine dan afgeschreven? Zeker niet. Het grootste verschil tussen een freesmachine en een lasermachine is voor freesletters voornamelijk de dikte van je materiaal. Freesletters lasersnijden met een lasermachine is het meest interessant bij materialen tot 20 mm. Is je materiaal dikker? Dan is een freesmachine alsnog een beter gereedschap al wordt je productietijd daar wel weer langer van. Een ander voordeel van freesletters lasersnijden ten opzichte van een freesmachine is de afwerking. Zowel bij hout als bij acrylaat geldt dat je een direct afgewerkt producten hebt door de “gepolijste” snijranden. Je letters zijn in feite dus klaar voor gebruik! En dan hebben we het nog niet eens over ontzettend ruime materiaalkeuze die je hebt bij freesletters lasersnijden…

Zoals je merkt; er zijn heel veel voordelen aan freesletters lasersnijden. De grootste factor voor het juiste gereedschap is de dikte van je materiaal. Wil je meer informatie over freesletters lasersnijden of ben je benieuwd hoe onze machines werken? We laten het je graag eens live zien, geheel vrijblijvend! Vragen tot die tijd? Neem dan gerust contact met ons op.