BRM Extractor XXL

Portaallasers als de BRM 130250(X) en Budget 130250(X) stellen hogere eisen aan de capaciteit van de filterunit dan gesloten lasermachines. De BRM Extractor XXL is voor deze portaallasers de ideale oplossing.

Koolstof- en HEPA-filters

De BRM Extractor XXL is een afzuig- en filtereenheid voor het zware werk, voorzien van een voorfilter voor het verwijderen van de grofste deeltjes en met koolstof- en HEPA-filters om de geuren en de fijnste deeltjes uit te filteren. Deze filter-unit is speciaal voor de gasafvoer bij lasersnijden en lasergraveren ontwikkeld. De BRM Extractor XXL wordt aanbevolen voor de BRM 130250(X) en lasermachines van een vergelijkbaar formaat zoals de Budget 130250(X).

De BRM Extractor XXL werkt met een filtertechnologie die gebaseerd is op het principe van ‘reverse flow’, waarbij de lucht van onder naar boven stroomt. Deze manier van filtratie van de gassen en stofdeeltjes garandeert een maximale effectiviteit van de filterunit. Het voorfilter, de koolstof- en HEPA-filters zijn gemonteerd in een stevige doos. Dat voorkomt contact met de uitgefilterde stofdeeltjes tijdens het verwisselen van de filters.

Capaciteit

De extreem grote filtercapaciteit van de BRM Extractor XXL is afgestemd op de snij- en graveercapaciteit van de grote BRM- en Budgetlasers. Zou u een kleinere afzuig- en filterunit installeren, dan zou daardoor de effectiviteit van de afzuiginstallatie ernstig verminderen. Bij een normaal bedrijf van de BRM 130250(X) en Budget 130250(X) heeft de BRM Extractor XXL voldoende capaciteit om alle dampen uit de lasermachine te verwijderen en te reinigen. Twee BRM Extractor XXL filterunits hebben samen ruim de vereiste capaciteit voor een goede afzuiging van de BRM 150300. Ook kunt u de BRM Extractor XXL installeren als u wat overcapaciteit wilt op een gesloten lasermachine. De filters zijn aangepast aan de capaciteit van de filterunit, maar de levensduur is sterk afhankelijk van welke materialen u verwerkt en in welke frequentie.

iQ Operating System

De prestaties van de BRM Extractor XXL zijn zeer verbeterd door de installatie van het iQ Operating System, dat continu voor procesinformatie van de filterunit zorgt via het duidelijke display. Gebruiksinstellingen en prestatiegegevens kunnen gedownload worden om later geanalyseerd te worden.