BRM Extractor XXL

Op voorraad

€6.195,00

De BRM Extractor XXL is speciaal geselecteerd voor het lasersnijden en lasergraveren van materialen met veel stof- en rookontwikkeling bij de BRM Slim 1600 en Pro 1600.
 • Perfecte partner van BRM Slim & Pro
 • Laag geluidsniveau
 • Vernieuwde technologie
Download brochure Contact

Eigenschappen

Gebruik jij materialen waarbij veel stof- en rookontwikkeling ontstaat en heb je geen mogelijkheid om met het meegeleverde afzuigsysteem naar buiten te ventileren? Dan is een extractor voor jou de juiste oplossing. De BRM Extractor XXL is een zachte drietrapsfiltratie met een kwalitatief uitstekende afzuig- en filtereenheid voorzien van koolstof- en HEPA filters. De BRM extractor is ontwikkeld door specialisten op gebied van lasersnijmachines waardoor extra rekening gehouden is met het afvoeren van gassen bij lasersnijden en lasergraveren.

Het filteren van de gassen en stofdeeltjes die vrijkomen bij het snijden of graveren van materialen gaat in drie stappen. Allereerst gaan de afgezogen gassen en stofdeeltjes via een voorfilter naar een koolstoffilter waarna ze verder worden geleidt naar een chemische filter. Door de verschillende filters die de stoffen en gassen doorkruisen worden deze extreem goed gefilterd. De lucht die de extractor vervolgens uitblaast is dan ook volledig vrij van gassen en fijne deeltjes die bij het laseren vrij komen.

BRM Extractors zijn uitgerust met een iQ Operating System. Jij als gebruiker profiteert daar op verschillende manieren van. Zo kun je voortdurend beschikken over actuele informatie over de prestaties van de machine. Ondertussen slaat de extractor deze beschikbare gegevens op zodat je ze later kunt downloaden ter analyse. Naast de informatie die de machine geeft, regelt de extractor ook de luchtsnelheid waarmee de doorstroom van gassen en stofdeeltjes door de filters geleid wordt. Zo kunnen deze gassen niet blijven hangen.

Iedere extractor heeft zijn eigen capaciteit. De BRM Extractor XXL is daarom speciaal geselecteerd voor het snijden van materialen met veel stof- en rookontwikkeling bij een BRM Slim 1600 – 100W, Slim 1600 – 150W, Pro 1600 – 100W en Pro 1600 – 150W.

 • Filtratie 3-traps filtratie
 • Geluidsniveau Laag
 • Gewicht 146 kg
 • Afmetingen machine 1205 x 615 x 790 mm

Inbegrepen bij deze machine

 • Voorfilter*
 • HEPA-filter*
 • Chemisch filter*
 • Na verloop van tijd moeten de filters vervangen worden. Hoe vaak deze gewisseld moeten worden is afhankelijk hoelang en met welke materialen er wordt gewerkt.

Vraag nu een demo aan!

Kennismaken met onze machines? Dat kan zowel live als online!

We laten je graag, geheel vrijblijvend, kennismaken met onze machines en de vele mogelijkheden die zij bieden.  Liever geen fysiek bezoek i.v.m. COVID? Dan geven we je graag een digitale demonstratie!

Plan hier je demo

Klantcases

Architecten CIE – Amsterdam

Maquettes, 3D-modellen en vormstudies... Handig wanneer je je ontwerp wilt testen!

Lees meer

Birdy Design Kunststoffen – Utrecht

Als specialist op gebied van kunststof kennen zij alle geheimen van het materiaal...

Lees meer

Calvijn College – Krabbendijke

Met moderne technieken blijft de opleiding PIE up to date met het bedrijfsleven.

Lees meer