BRM Extractor XL

De BRM Extractor XL is speciaal geselecteerd voor de BRM 100160 en de Budget 100160. De grote filtercapaciteit in combinatie met hoge doorstroomsnelheid zorgen voor uitstekende prestaties van deze filterunit.

Koolstof- en HEPA-filters

Voor de BRM 100160 en de Budget 100160 is de BRM Extractor XL is de ideale afzuig- en filterunit. Met deze filterunit bent u altijd verzekerd van schone lucht in uw werkplaats. De filtratie gebeurt in drie stappen: een voorfiltratie waarbij de grootste deeltjes neerslaan, daarna een koolstof- en een HEPA-filter voor de fijnste verontreinigingen. Het iQ Operating System van de BRM Extractor XL regelt de druk, de doorstroomsnelheid en het volume automatisch voor een optimale werking van de koolstof- en HEPA-filters. De verblijfstijd van de gassen en stofdeeltjes die bij het lasersnijden en lasergraveren vrijkomen is dus altijd voldoende om ze geheel te kunnen zuiveren. Ook wordt de verzadigingsgraad van de filtereenheid door het systeem gemonitord en geeft het aan wanneer een filter vervangen moet worden. Voorfilter, koolstof- en HEPA-filters bevinden zich in een harde doos waaruit geen verontreinigingen kunnen ontsnappen tijdens het verwisselen van de filters.

Capaciteit

De BRM Extractor XL is qua capaciteit afgestemd op het normale gebruik van de lasers waarvoor de filterunit wordt aanbevolen. Hoe vaak de machine wordt gebruikt en welke materialen er worden gesneden bepaalt hoe lang filters meegaan. Worden materialen gebruikt met veel lijm of soortgelijke bestanddelen, dan heeft dat uiteraard effect op de levensduur van de filters.

Meer mogelijkheden

De eigenschappen van de BRM Extractor XL bieden u meer mogelijkheden, want deze filterunit kan voor de gewenste overcapaciteit zorgen op kleinere typen gesloten lasermachines. Daarnaast leveren twee BRM Extractor XL filterunits samen voldoende capaciteit voor het zuiveren van de gassen die bij een BRM 150300 vrijkomen. Deze portaallaser heeft namelijk twee aansluitmogelijkheden onder de machine.