Kunststof stalen

Als kunststofverwerker heb je misschien verschillende soorten kunststof in je assortiment. Tijdens jouw productie weet je dan ook maar al te goed welke soorten kunststof perfect bij het einddoel van het materiaal passen. Maar voor veel mensen is het visualiseren van kunststof als eindresultaat wat lastiger. Hele kunststof platen meegeven is onhandig en risicovol besluit. Daarom kan het handig zijn om wat stalen of samples mee te geven aan jouw klant. Zo voorkom je niet alleen dat men de verkeerde keuze maakt, maar ook dat het eindresultaat zo goed mogelijk klopt! We horen je denken… “Kunststof stalen laten maken is toch net zo’n dure oplossing?”. Dat is mogelijk. Daarom laat je je stalen ook niet ergens anders maken, maar snijdt je voortaan je stalen zelf! Wat dacht je van kunststof stalen lasersnijden?

Een BRM laser brengt jouw flexibiliteit. Niet alleen om grote platen snel en schoon te vervaardigen, maar ook zeker ook om een stalenboek van jouw kunststof assortiment samen te stellen! Kunststof stalen lasersnijden met een lasermachine is snel en tijdbesparend op vele fronten. Zo hoef je je plaatmateriaal niet meer vast te zetten en wordt je kunststof niet alleen in de juiste vorm gesneden maar ook nog eens direct afgewerkt! Door de hitte van de laserbron worden de snijranden van je materiaal namelijk licht gesmolten waardoor vlam polijsten bijvoorbeeld verleden tijd is. Zo scheelt kunststof stalen lasersnijden niet alleen tijd in de voorbereiding maar zeker ook in de nabewerking! Wil je kunststof stalen lasersnijden dan is eigenlijk het enige wat je nodig hebt een ontwerp, kunststof en een BRM laser. Easy peasy! Bang dat je materiaal beschadigd? Niet nodig! In tegenstelling tot een freesmachine heeft een lasermachine geen contact met je materiaal. Kunststof stalen lasersnijden is dus een contactloos proces. Doordat er geen frictie op je materiaal meer ontstaat worden breuken en beschadigingen daardoor uitgesloten!

Is kunststof stalen lasersnijden iets voor jou? Of heb je ander materiaal waar je graag een stalenboek van zou willen hebben voor je klanten? We staan voor je klaar om de mogelijkheden te onderzoeken! Samen met jou kijken we graag hoe we een BRM laser succesvol kunnen maken binnen jouw bedrijf.