Kunstprojecten

Als er ergens een onderwijstak is waarbij creëren en ontwerpen van belang is, dan is het wel in het creatieve onderwijs. Prototypes van objecten, decors voor live-action films, attributen voor animaties. Er wordt van alles ontwikkelt om kunstprojecten succesvol te laten slagen. Maar voor al die verschillende kunstobjecten is een goed uitgeruste werkplaats haast een must. Een werkplaats met moderne technieken waarmee je de meest creatieve eindresultaten realiseert. Binnen de werkplaats van zo’n creatieve opleiding kan een lasermachine voor jouw werkplaats een interessant gereedschap zijn. Met een lasermachine kun je namelijk op een makkelijke manier alle mogelijke kunstobjecten lasersnijden!

Als we één ding uit onze ervaring weten, is het dat het werken met een lasermachine niet alleen de docenten maar zeker ook de studenten enthousiasmeert. Vanwege de snelheid en de enorme mogelijkheden die de machine biedt, groeit hij binnen no time uit tot het populairste gereedschap van je werkplaats. Een BRM laser is multi-inzetbaar. Dat kan ook haast niet anders, je kunt namelijk zowel grote als kleine kunstobjecten lasersnijden. En wat dacht je van lasergraveren? Een lasermachine maakt geen onderscheid in ontwerp. Een BRM laser heeft namelijk een laserstraal van 0,1 mm breed waardoor zowel kleine, fijne details als grote complexe vormen geen enkel probleem zijn. In vele opzichten wint een lasermachine het vaak van een ander gereedschap. Allereerst vanwege zijn snelheid, waardoor meerdere projecten of studenten aan beurt kunnen komen tijdens een lesuur. Ook kun je meerdere bewerkingen in één productie combineren waardoor je uiteindelijk veel tijd bespaard. Wil je kunstobjecten lasersnijden, dan mag je rekenen op een mooi afgewerkt product. Direct te gebruiken dus! Een ander groot voordeel is de ruime materiaalkeuze die je hebt met een lasermachine. Zeker binnen het creatieve onderwijs wordt er met veel verschillende soorten materiaal geëxperimenteerd. Een lasermachine kan veel meer materialen verwerken dan bijvoorbeeld een freesmachine.

Ben je benieuwd wat een lasermachine voor jouw onderwijs kan betekenen? Of wil je meer informatie over kunstobjecten lasersnijden? We helpen je graag verder. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende demonstratie en we laten je kennismaken met onze BRM lasers.