Glasplaten

Denk je aan gegraveerd glas, dan denk je misschien aan wat oudere, klassieke ruiten. Zeker bij binnendeuren was glas graveren een populaire manier van decoreren. Ondanks dat deze bewerking minder populair lijkt, zie je tegenwoordig toch ook steeds modernere gravures voorbij komen. Een bedrijfslogo in een deur, een glasplaat als deurbordje; er zijn verschillende toepassingen voor gegraveerd glas. Voor het bewerken van glasplaten zijn verschillende methodes. Jij als glasverwerker kent de technieken als geen ander. Zandstralen is bijvoorbeeld een populaire techniek. Maar heb je al eens nagedacht over graveren? Niet met een graveerpen, maar een glasplaat lasergraveren met een lasermachine?

Wil je aan de slag met een lasermachine dan is het goed om te bedenken hoe groot je materiaal is. Dit is namelijk bepalend voor de juiste machine. Verder heb je niets anders nodig dan een BRM laser, je glasplaat en een ontwerp. Een glasplaat lasergraveren met een lasermachine brengt je ongetwijfeld veel voordelen. Om te beginnen met de nauwkeurigheid van de machine. Met een breedte van 0,1 mm is de laserstraal in staat om de meest fijne details, kleinste letters of complexe vormen te graveren op jouw materiaal. Anders dan bij zandstralen hoef je bij een glasplaat lasergraveren je materiaal niet voor te bewerken. De laserkop volgt namelijk exact jouw ontwerp. Daar waar geen ontwerp is, wordt dus ook niet gegraveerd. Voor breuk of beschadiging hoef je ook niet bang te zijn. Een glasplaat lasergraveren gebeurt namelijk contactloos! Het contactloos bewerken van je glasplaat heeft als voordeel dat er geen wrijving op je materiaal ontstaat. Hoe werkt het graveren dan? Een logische vraag. Door de gebundelde laserbron wordt het materiaal licht weggebrand. Dit geeft vervolgens de gravure. Evenals zandstralen is ook een glasplaat lasergraveren een bewerking die nooit vervaagt.

Wil jij aan de slag met een glasplaat lasergraveren? Of ben jij glasverwerker en ben je benieuwd wat een lasermachine voor jouw bedrijf kan betekenen? We helpen je graag verder!