Filters

Wanneer je lucht, gas of vloeistof wilt filteren wordt er vaak gebruik gemaakt van filterdoek of filtermateriaal. Afhankelijk van het einddoel wordt het materiaal voor de filters bepaald. De filters die daarvoor gebruikt worden, worden veelal met de hand gesneden, maar wist je dat er ook andere manieren zijn? Zoals filters lasersnijden bijvoorbeeld. Niet alleen een snellere bewerking, maar ook nog eens veel nauwkeuriger. Interessant voor jou als specialist. Zeker wanneer je veel maatwerk oplossingen biedt!

Er zijn veel verschillende materialen voor het maken van filters. Zo wordt er textielweefsel, papier, kunststof, technisch textiel, schuim of metaal gebruikt. Al deze materialen zijn perfect te bewerken met een BRM laser. Filters lasersnijden is een vele malen effectievere manier van bewerken dan stansen of snijden met een plotter. Alleen al op gebied van vorm bijvoorbeeld. Met een BRM laser kun je erg nauwkeurig filters lasersnijden. Dit komt voornamelijk door de dikte van de laserstraal (0,1mm breed). Door de verschillende assen in de machine snijdt de laser zowel rechte als afgeronde hoeken en vormen. Dat is voornamelijk handig wanneer je filters wilt snijden voor jouw maatwerk oplossingen. Snijdt je filters met een stans? Dan is dat een kostbare manier van produceren. Voor iedere vorm heb je een ander stansmes nodig, en wanneer je deze steeds moet laten maken lopen de kosten snel op. Met een BRM laser is dit verleden tijd. Het enige wat je nodig hebt is een BRM laser, de machine en het ontwerp van je filtervorm. Easy! Een ander groot voordeel van filters lasersnijden met een lasermachine is de afwerking van producten. Het snijden van filtermaterialen met een plotter of stans vraagt veel kracht van deze machines. Je ziet dit vaak ook terug in de afwerking van de producten, bijvoorbeeld door rafelige randen. Ga je filters lasersnijden met een lasermachine, dan zul je het verschil direct merken. Door de hitte van de laserstraal worden de randen van je materiaal licht versmolten wat zorgt voor gladde snijranden. Dat is fijn, want het scheelt extra werk op gebied van nabewerking!

Ben je benieuwd hoe een BRM laser jouw productieproces kan verbeteren of versnellen door filters lasersnijden? Neem dan eens contact met ons op!