Buisisolatie

Buisisolatie… Materiaal wat ervoor zorgt dat de overdracht van thermische energie tussen twee zijden van het materiaal of de constructie tot een minimum wordt beperkt. Oftewel; het houdt de warmte in de buis. Als specialist in isolatie weet jij als geen ander dat isoleren een belangrijk onderdeel is van je constructie. Zeker wanneer je maatwerk levert is het soms lastig om het juiste materiaal te vinden. In de meeste gevallen zul je het zelf moeten realiseren. Maar van welk materiaal? Climaflex, armaflex of misschien juist wel iets anders. En snijdt je het met de hand? Of heb je andere bewerkingsmethoden? Buisisolatie lasersnijden zou een goede oplossing kunnen zijn!

Buisisolatie lasersnijden heeft voor jou als specialist vele voordelen. Al helemaal wanneer je het materiaal nu met de hand snijdt! In dat geval is buisisolatie snijden namelijk een erg arbeidsintensief werk. Wanneer je buisisolatie lasersnijden gaat zul je hier veel tijd op winnen. En niet alleen qua tijd, in het geheel heeft buisisolatie lasersnijden veel voordelen die bedrijfstechnisch interessant voor jou kunnen zijn! Laten we als voorbeeld eens inzoomen op het snijden van buisisolatie met de hand. Naast dat het een arbeidsintensieve klus is, heeft je medewerker maar 2 handen. Wanneer je grotere oplages wilt produceren wordt dit proces uiteindelijk duurder in mankrachten of langer in levertijd. Beiden niet erg voordelig wanneer je je klant zo goed mogelijk wilt helpen. Door buisisolatie lasersnijden spaar je al snel 1,5 FTE uit. Een BRM laser neemt het snijden namelijk helemaal over. Maar er zijn meer voordelen! Allereerst het snijden zelf. Daar waar met de hand een foutje op de loer ligt, voorkom je dit door de nauwkeurigheid van de lasermachine. En de machine is niet alleen nauwkeurig! Door de verschillende assen en de 0,1 mm brede laserstraal kun je ook nog eens alle denkbare vormen lasersnijden. Grotere oplages? Ook geen probleem! Een BRM laser geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk op te schalen, maar ook terug te gaan naar een lager aantal stuks. Het enige wat je nodig hebt is een lasermachine, een ontwerp en je materiaal.

Wil je meer weten over buisisolatie lasersnijden? Wil je weten hoe onze machines werken of ben je benieuwd naar hoe een BRM laser in jouw bedrijf past? Neem dan gerust eens contact met ons op. We staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!