Omnia Parnters; kwalitatieve standbouw en signing

Dat standbouw en signing perfect ‘hand in hand’ gaan bewijst Omnia B.V. uit Wijk bij Duurstede. Of je nu een concept en advies wilt, of al in gedachten hebt wat je wilt en hulp nodig hebt bij de uitvoering van je idee; ze helpen je graag verder. Want goede reclame is belangrijk, dat snappen ze maar al te goed!

Sinds 2015 snijdt en graveert Omnia Partners materialen met hun BRM 90130. Materialen die op hun beurt weer voor veel diverse producten wordt ingezet; gevelreclame, belettering, 3D-objecten en ga zo maar door. De ene keer produceren ze een eindproduct, de andere keer is het een onderdeel van een groter geheel. Doordat de ontwerpstudio en productiespecialisten nauw samenwerken kunnen ze snel schakelen en ontstaan er de meest te gekke designs. Voor Omnia Partners is de BRM laser dan ook een veelzijdige machine waar ze nog altijd erg tevreden mee zijn.

Een toevallige ontmoeting
Toen Ton de Groot, eigenaar van Omnia Partners, in 2015 op de Vakbeurs Sign Vrotech tegenkwam ontstond er al snel een leuk gesprek. “Door onze interesse in nieuwe technieken waren we al bekend met lasertechniek. We hadden zelf al eens wat bedrijven bezocht die de machines aanboden maar we hadden nog geen besluit genomen. Via de referenties van een aantal van onze relaties, zoals bijvoorbeeld ambachtsscholen, kwamen we bij BRM lasers en Vrotech terecht. Toen we ze vervolgens tegenkwamen op de Vakbeurs Sign was het gesprek dan ook snel gestart” verteld Ton.

Wat voor Ton erg belangrijk was, was dat de techniek niet te moeilijk was en snel onder de knie te krijgen is. Ook de prijs/kwaliteit-verhouding was voor hen van belang en samen met het gegeven dan BRM een Nederlandse fabrikant is gaf uiteindelijk de doorslag om de machine aan te schaffen. “Vrotech is eerst bij ons op locatie geweest voor een uitgebreid advies. Na de aanschaf van de machine hebben we vervolgens ook nog een cursus bij hen gevolgd. Het was het totaalplaatje wat een goed gevoel gaf, deze mensen weten waar ze over praten”.

Sneller schakelen
De BRM laser van Omnia partners wordt voornamelijk ingezet voor het maken van acrylaat letters. Denk bijvoorbeeld aan gevelletters, zowel verlicht als onverlicht, en plexiglas bordjes. “Eigenlijk zijn alle materialen die je kunt bedenken mogelijk met de lasermachine” verteld Thomas de Rooy, productie-voorbereider bij Omnia Partners. “De laatste tijd zijn we naast acrylaat veel bezig met hout graveren en snijden, graveren van metaal en glas, maar ook het maken van snijden van karton. Daar maken we dan vervolgens modellen en 3D figuren van die weer gebruikt worden door onze klanten”.

Voorheen werden zowel grote als kleine producten ingekocht. “We konden het helaas zelf niet maken dus waren genoodzaakt om e.e.a. in te kopen” verteld José Pluymaekers, ontwerper bij Omnia Partners. “Nu was dat geen ramp, want we kregen precies wat we nodig hadden maar je merkt toch dat we veel sneller kunnen schakelen nu de machine er is. Je zit bijvoorbeeld niet met levertijd of nabewerking”. Het fijne van de BRM laser is dat de lasermachine niet alleen snel maar ook heel secuur is. Een hele prettige machine” verteld Thomas. “Daarnaast heb je met een lasermachine ook altijd rechte hoeken, met een freesmachine heb je toch altijd een bepaalde radius” vult José aan.

“Met de komst van onze BRM laser kunnen we veel sneller schakelen en daardoor onze klanten sneller van dienst zijn…”


Altijd hulp dichtbij
Dat Vrotech en BRM lasers niet alleen de kennis in huis hebben maar ook de juiste service bieden merkt Thomas op. “Samen met twee andere collega’s ben ik verantwoordelijk voor de productie met de machine. We bewerken veel acrylaat maar ook hout en karton. Als we vragen hebben of tegen iets aanlopen is het fijn om een soort vangnet te hebben. Vrotech biedt dat. Laatst hadden we een kleine storing, we hebben toen direct gebeld en met de juiste telefonische support waren we binnen een mum van tijd weer in productie”. “De persoonlijke benadering en het enthousiasme van Vrotech maakt het prettig met hen communiceren. Als klant hebben we echt het gevoel dat ze ons écht verder willen helpen wanneer we ergens hulp bij nodig hebben” vult Ton verder aan.

Een lasermachine voor jouw bedrijf?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of productie, of ben je gewoon benieuwd naar wat de machine voor je kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie bij ons aan. We laten je graag kennismaken met de machines en de techniek.

Bel +31 85 401 29 47 of stuur een e-mail naar info@vrotech.nl