Innovatie bij MD Filters met BRM portaallaser

door | 7-nov-2016 | Nieuws, Onderwijs

Michel Doossche, eigenaar van MD Filters uit het Belgische Ranst, verwacht veel van de BRM portaallaser die VROTECH bij het bedrijf heeft geïnstalleerd. MD Filters (www.mdfilters.be) levert klassieke, industriële luchtfilters, waarvoor filterdoeken in diverse formaten en diktes moeten worden gesneden. De introductie van het nieuwste, synthetische 3M filterdoek leidde tot een innovatie in het machinepark van MD Filters. De bestaande snijmachines hadden moeite met deze harde vorm en dus ging de heer Doossche op zoek naar wat hij nu gevonden heeft.

Voordelen van de BRM portaallaser

Het belangrijkste voordeel van deze innovatie is dat de BRM portaallaser 150300 de mogelijkheid biedt om de nieuwste materialen te kunnen verwerken. Daarnaast verwacht de heer Doossche de nodige efficiëntievoordelen te kunnen behalen. Met deze portaallaser kunnen nu uit de klassieke zgn. viledon-doeken van 3×1,5 m in één keer verschillende formaten en vormen gesneden worden. Michel Doossche: “Achteraf bekeken is het een perfecte deal geweest. Ik denk dat als het hier echt begint te draaien en te lopen, dat die machine zich op 1 à 2 jaar terugbetaalt.”

Cursus lasersnijden  Filter snijden  Vilt snijden  Vlakbed laser

Waarom VROTECH?

Op aanraden van 3M komt Michel Doossche bij BRM en VROTECH terecht. Na een eerste mailcontact via de website, volgt al snel een bezoekje aan het servicecenter in Tholen. Na een paar uurtjes en wat experimenteren met de meegebrachte stalen, is de beslissing snel genomen. Michel Doossche: “Ik had al meteen een positieve klik en merkte een wederzijds respect voor de dingen die we doen. Ook hebben BRM en VROTECH perfecte hulp geboden tijdens de aflevering van de lasermachine. Tevens heb ik de onverwachte kosten voor elektrische aanpassingen vlot vergoed gekregen.”

Grote lasersnijder  Curus lasersnijden  BRM laser  Doek snijden

Michel Doossche is lovend over de gebruikerscursus, die Ton Vroon van VROTECH bij MD Filters ter plekke heeft verzorgd: “De gebruikerscursus is heel goed gegeven. Ton is de perfecte instructeur, hij laat veel zelf doen en grijpt in als het nodig is. Dat ging heel vlot.”

Opleiding lasersnijden