Pakkingen

Pakkingen, ook wel afdichtingen genoemd, zijn elementen of onderdelen die worden gebruik om een (tussen)ruimte op te vullen om het naar buiten of naar binnen gaan van vloeistoffen of gassen te voorkomen. Wanneer je specialist in ventilatie en isolatie of jachtbouwer bent, ken je deze onderdelen vast wel. Sterker nog; misschien heb je ze wel dagelijks nodig omdat je bepaalde constructies maakt! Maar… Omdat bepaalde constructies maakt, vraagt jouw materiaal soms om maatwerk mogelijkheden. En wat doe je als deze niet voor handen zijn? Besteed je het maken hiervan dan uit? Of maak je ze zelf? Door pakkingen zelf te maken ben je flexibeler en sneller. Pakkingen lasersnijden met een lasermachine geeft jou die flexibiliteit en snelheid.

Het lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, pakkingen lasersnijden. Toch brengt een lasermachine jou vele voordelen, bijvoorbeeld door je maatwerk materiaal zelf te maken. Wanneer je denkt aan pakkingen, kunnen deze uit verschillende materialen bestaan. Zo heb je pakkingen van rubber, maar ook van kunststof. Denk bijvoorbeeld aan PA, PE, Aramide en Cellulose. Allemaal materialen waarvan jij pakkingen lasersnijden kunt. Pakkingen van deze kunststoffen hebben op zichzelf ook voordelen op bijvoorbeeld metalen pakkingen. Zo zijn pakkingen van kunststof zeer slijtvast, chemisch bestendig, kosten efficiënt en licht in gewicht. En van deze kunststoffen kun je perfect pakkingen lasersnijden! Het voordeel van pakkingen lasersnijden is bijvoorbeeld de afwerking. Doordat een lasermachine contactloos produceert heb je altijd strakke en perfecte snijranden en is er geen weerstand op je materiaal. Nabewerken is dus niet meer nodig en scheelt dus in tijd. De snijkwaliteit van een lasermachine is tegelijkertijd constant van hoog niveau. Heb je maatwerk pakkingen nodig met moeilijke vormen? Geen probleem. Door de verschillende assen van de lasermachine kun jij pakkingen lasersnijden in de vorm die jij wilt. Het enige wat je nodig hebt is een BRM laser, je materiaal en een ontwerp. Aan de slag dus!

Wil jij weten of een lasermachine een uitkomst is voor jouw werk? Of wil je zien hoe je pakkingen het beste kunt lasersnijden? Neem dan eens contact met ons op. We laten je graag kennis maken met de techniek!