Veiligheidskleding

Veiligheidskleding. De perfecte combinatie van woorden die precies het belang van het product benadrukken; kleding om je veiligheid te geven. Kleding om je te beschermen tegen vuur, water of stofdeeltjes die voor het lichaam onveilig zijn. Zulke kleding wordt met de grootste zorg ontwikkeld door specialisten die precies de juiste combinaties van vezels en middelen weten te vinden waardoor jij beschermd bent voor verschillende factoren. Maar om die perfecte combinatie te vinden moet de stof uitgebreid en goed getest worden. En als de juiste formule voor beschermend textiel gevonden is, moet de stof goed afgewerkt worden waardoor het op de juiste manier verwerkt kan worden. Het klinkt misschien niet voor de hand liggend maar een lasermachine kan je daar perfect bij helpen. Bijvoorbeeld door veiligheidskleding lasersnijden!

Bij het verwerken van beschermend textiel komt vaak handwerk kijken. Een arbeidsintensieve manier van werken waarbij ongelukjes vaak op de loer liggen. Veiligheidskleding lasersnijden is dan een ideale oplossing. Veiligheidskleding lasersnijden met een BRM laser is niet alleen een heel snelle manier van werken, maar ook is een lasermachine uiterst nauwkeurig. Die nauwkeurigheid heeft de lasermachine te danken aan een 0,1 mm brede laserstraal, die het mogelijkheid maakt om de meest complexe vormen en fijne details te snijden of graveren. Maar… Een lasermachine heeft meer voordelen. Bijvoorbeeld direct afgewerkte producten! Door de hitte van de laserstraal worden de randen van je textiel licht versmolten waardoor je perfect afgewerkte snijranden krijgt. Door textiel of veiligheidskleding lasersnijden kun je de stof direct gebruiken. Textiel ken natuurlijk vele vormen. Zeker wanneer textiel bewerkt wordt met veiligheid als doel. Gelukkig kun je met een BRM laser veel verschillende materialen lasersnijden. Het klinkt misschien vreemd, maar de keuze is écht reuze!

Wil je meer weten over textiel of veiligheidskleding lasersnijden? Of ben je benieuwd welke materialen een BRM laser kan bewerken en wat de machine voor jouw bedrijf kan betekenen? We helpen je graag verder! Door de ervaring van onze klanten en de kennis van de branche kunnen we je perfect adviseren. Samen ontdekken we hoe een BRM laser jouw productieproces kan verbeteren!