Decorbouw en elektrotechniek komt samen bij Hulens Technology

Dat decor en elektrotechniek goed samengaat bewijst Hulens Technology in Oud-Heverlee. Middenin een groen landschap worden de meest slimme en technische producten geproduceerd in opdracht voor grote merken. Er gaat een nieuwe wereld voor je open bij Hulens Technology…

Wanneer je bij Hulens Technology binnenstapt zie je direct een tal aan interessante objecten die gelijk je aandacht trekken, misschien juist omdat je ze onbewust al eens eerder hebt gezien. Denk bijvoorbeeld aan props voor het VTM-programma de Code van Coppens, of items uit de Q-Escape Room van Q Music. Stuk voor stuk maatwerk en voorzien van slimme technologie waardoor de props niet zomaar voorwerpen blijven maar een wezenlijk onderdeel van de beleving worden. “De props die ik maak zijn in principe niet altijd gemaakt met de lasercutter. Maar vanaf het moment dat je de machine hebt, ondervind je al snel dat je andere onderdelen of producten ook gemakkelijk met de lasercutter kunt maken”. De props die Hulens Technology in opdracht maakt zijn vaak voorzien van een thema. Zo verteld Dries over de Q-Escaperoom van Q Music: “Bij aanvang van de opdracht gaven ze aan dat ze props nodig hadden die te maken hadden met een oude muziekwinkel. Kandidaten moesten sleutels verzamelen en gebruiken waardoor andere kastjes weer open zouden gaan. Daar is het idee van de platenspelers ontstaan. De LP’s vallen open wanneer alle sleutels worden omgedraaid. In de kastjes vinden de kandidaten dan weer iets wat hen verder helpt. Het mooie is dat ik daarbij ook techniek kan toepassen. Zo zitten er bijvoorbeeld magneten in die gelinkt zijn aan de sleutels. Zo combineren we techniek met lasercutten”.

Inspiratie in overvloed
Door de mogelijkheden van de lasercutter is de inspiratie eindeloos. Zeker als je bij een opdracht de vrijheid krijgt om binnen een thema te ontwikkelen. “Sowieso voor televisie shows is er veel vrijheid” verteld Dries. “Ik werk samen met decorbouwers wat dat betreft. Diegene beslist hoe het er ongeveer uit moet zien, maar daarbinnen ben ik vrij om er mijn eigen draai aan te geven”. Door de samenwerking met decorbouwers ziet Dries soms extra werk ontstaan. “Ze kiezen er dan voor om onderdelen door mij te laten produceren omdat dit met een lasercutter makkelijker te produceren is dan met een zaag. Sowieso merk ik zelf ook het grote verschil. Voordat de lasermachine in beeld kwam had ik dezelfde werkzaamheden maar ging alles met de hand of met de zaag. Daardoor was het moeilijker om props met complexe en moeilijke vormen te maken. De lasercutter maakt me dit veel makkelijker en sneller produceren. Er is een soort vrijheid van mogelijkheden ontstaan. Met de lasercutter kan ik nu dingen maken die vroeger niet kon doordat ze complex of heel groot waren. Maar ik zie niet alleen voordelen voor Hulens Technology, maar zeker ook voor de klant. Doordat wij tijd besparen, bespaart het weer geld voor de klant”. Alle stappen van het proces wordt door Hulens Technology uitgevoerd; van design tot productie en van eindproduct tot montage of installatie.

“Met een lasercutter gaat het produceren van attributen veel sneller en makkelijker. Heel anders dan met de hand!”


Uitbreiding van productaanbod
Met de komst van de lasermachine zijn er ook veel meer verschillende opdrachten bijgekomen. Juist door het makkelijker kunnen produceren is het aanbod van producten haast automatisch breder geworden. “Er is zeker veel meer werk bijgekomen door de lasercutter. Zo maken we nu ook spuitmallen waarmee afbeeldingen of teksten met verf op muren op vloeren gespoten kunnen worden. Maar ook tijdens COVID-19 heb ik vele bedrijven kunnen helpen, bijvoorbeeld door spatschermen te produceren”. Naast lasersnijden ziet Dries ook een verschil bij lasergraveren. “Ook op gebied van graveren wordt de vraag groter, zoals bijvoorbeeld met gegraveerde tissueboxjes. Het is een soort ‘sneeuwbal-effect’. Zodra mensen weten dat je een lasercutter hebt, dan wordt vraag automatisch groter omdat ze zien wat je er allemaal mee kunt doen”.

Geen onbekende techniek
“Via mijn werk was ik al bekend geraakt met de lasercutter en de techniek” verteld Dries, zaakvoerder bij Hulens Technology. Op de KU Leuven, waar Dries werkt als Phd-onderzoeker, stond al een lasercutter van BRM lasers. “Binnen de Maker-space van de KU Leuven werkten we regelmatig met de machine. In het begin, toen ik de techniek net leerde kennen, heb ik daar dan ook de moeilijke stukken gemaakt. Totdat ik me op den duur realiseerde dat ik zo’n machine toch eigenlijk ook nodig had”. Tijdens het oriënteren naar een lasercutter heeft Dries diverse merken vergeleken. Toch koos Dries uiteindelijk voor een BRM laser. “Doordat ik al eens gewerkt had met een BRM Laser ben ik natuurlijk ook gaan kijken bij hetzelfde merk. Omdat ik tijdens mijn oriëntatie bij andere merken toch niet helemaal overtuigd raakte ben ik uiteindelijk via BRM bij Vrotech lasers gaan kijken naar de juiste machine voor mijn bedrijf. Ik wilde eigenlijk direct een machine kopen die groot genoeg was en voldeed aan mijn ‘vraag’. Uiteindelijk heeft het hoge serviceniveau en het feit dat de leverancier dicht bij huis zit. Natuurlijk kun je ook op e-Bay een lasercutter kopen, maar ik wilde de machine professioneel gaan gebruiken en daar hoort dan ook een professionele machine bij”. De open en transparantie communicatie van Vrotech was ook een extra waarde voor Hulens Technology geeft Dries tot slot aan. “De openheid over prijzen en levering heb ik als zeer prettig ervaren”.

Een lasermachine voor jouw bedrijf?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of productie, of ben je gewoon benieuwd naar wat de machine voor je kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie bij ons aan. We laten je graag kennismaken met de machines en de techniek.

Bel +31 85 401 29 47 of stuur een e-mail naar info@vrotech.nl