Textielbranche

 

Snelheid en
afwerking in één

Bij de productie en bewerking van textiel kom je veel verschillende soorten textiel tegen die vaak op een hoog tempo worden verwerkt. Veelal gebeurd dit door snijmachines of door handwerk; knippen en snijden. Ongelukjes liggen dan op de loer! Textiel is namelijk een materiaal waarbij zorgvuldigheid van belang is; door te snel verwerken ontstaan er gemakkelijk rafelranden aan de stof. Het gebruik van een lasermachine wordt daarom steeds populairder binnen deze branche. Een lasersnijder kent namelijk veel voordelen voor het verwerken van textiel!

Kennismaken met onze machines? Dat kan zowel live als online!

We laten je graag, geheel vrijblijvend, kennismaken met onze machines en de vele mogelijkheden die zij bieden.  Liever geen fysiek bezoek i.v.m. COVID? Dan geven we je graag een digitale demonstratie!

  • Vrijblijvende demonstratie
  • Live en/of online demo
  • Jouw eigen materiaal testen
Plan hier je demo

De eerste uitdaging die een lasermachine overwint is de diversiteit aan materiaal. Met gemak snijdt of graveert een BRM laser stoffen als zijde, vilt, katoen en polyester. Maar ook de niet voor de hand liggende stoffen zoals fleece, softshell, jeans of alcantara zijn geen uitdaging voor een lasermachine. Door de ‘plug and play’-techniek van onze lasermachines is zowel de bediening als de productie zelf een fluitje van een cent. Je legt je materiaal klaar, geeft de machine de juiste opdracht en het proces begint. Lasersnijden is vele malen sneller dan knippen. En met deze snelle productie hoef je niet eens bang te zijn voor kwaliteitsverlies! Door dat de lasermachine contactloos produceert vermijdt je contact met je materiaal en dus ondervindt dit materiaal geen slijtage. Snelle productie betekent gelukkig geen kwaliteitsverlies. Door de nauwkeurigheid en de werking van de laser smelten de randen van de stof samen zodra het materiaal gesneden word. Hiermee ontwikkel je schone en hoog afgewerkte randen. Geen rafels en geen zomen meer nodig!

Verwerk je grote stukken textiel? Dan heb je baat bij de snelheid van onze machines. Verwerk je complexe vormen? Dan profiteer je van de nauwkeurigheid van onze machines.

Met een lasermachine waarborg je de kwaliteit van je producten en materiaal. Een lasermachine levert namelijk continue kwaliteit. Dat is niet alleen belangrijk wanneer je textiel verwerkt voor je eigen producten, maar ook wanneer je textiel produceert voor derden zoals kledingmerken, gordijnwinkels of de auto-industrie! Benieuwd naar verschillende toepassingen? Blader eens door de greep eindproducten die we voor je hebben geselecteerd en laat je inspireren.

Selecteer een eindproduct

Bevindt jouw bedrijf zich niet binnen de textielbranche?

Ook binnen jouw branche kan een lasermachine veel voor je betekenen!

Benieuwd naar wat een lasermachine voor jouw branche kan betekenen? We laten je er graag kennis mee maken, geheel vrijblijvend! Zien we jou binnenkort in onze showroom?

Plan hier je demo