Trofeeën

“Winning takes a moment, a trophy stays forever”… En dat is natuurlijk ook zo! Het is dan ook niet voor niets dat er zo veel soorten trofeeën zijn. Bronzen beeldjes, zilveren kampioensschalen of gouden bekers; zo veel competities, zo veel prijzen. Die onderscheidingen worden meestal voorzien van een titel. Een mooie gravure die je prestatie ondertekend. Als specialist in bokalen en (sport)prijzen weet je dat die gravure perfect moet zijn. Heb je het juiste gereedschap in huis? Of zijn er misschien toch modernere en makkelijkere technieken? Zoals bijvoorbeeld een trofee lasergraveren met een BRM laser? Een techniek met veel voordelen!

Een trofee lasergraveren met een lasermachine geeft jou als maker veel vrijheden. Materiaalvrijheid bijvoorbeeld. Of je nu glas of kunststof wilt graveren, of juist metaal moet lasermarkeren; een BRM laser levert op alle materialen dezelfde kwaliteit. Die kwaliteit heeft onze machine te danken aan de nauwkeurige laserstraal. Met een laserstraal van 0,1 mm breed kun je met een BRM laser de kleinste lettertjes, meest complexe vormen en fijnste details op je trofee lasergraveren. Dat is een groot voordeel ten opzichte van handwerk, waar een klein foutje sneller gemaakt is. Omdat met handwerk alle concentratie vereist is, duurt het over het algemeen langer om de gravure te vervaardigen. Een BRM laser heeft ook hier een groot voordeel, door de korte productietijd die de machine heeft. Je kunt in feite een trofee lasergraveren terwijl je klant er op wacht! In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een rond object hebt als trofee. Omdat je wilt dat je gravure over de hele ronding dezelfde kwaliteit heeft, kun je dit ronde object op een “platte” lamellen- of honingraattafel wat lastiger graveren. Daarom is er een rollerrotatie. Dit hulpmiddel begeleid jouw object nauwkeurig zodat je de juiste rechte gravure op een ronde trofee kunt realiseren.

Benieuwd wat alle voordelen van een trofee lasergraveren zijn? We laten het graag live aan je zien. Tijdens een van onze demonstraties bijvoorbeeld! Neem gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden, we staan voor je klaar!