Textiel samples

Of je nu de juiste kleur voor je gordijnen moet kiezen, de juiste stof voor bekleding wilt vergelijken of de kwaliteit van textiel wilt testen; er zijn veel gevallen waarbij het handig is om wat voorbeelden van jouw materiaal te hebben. Deze samples worden vooral veel ingezet in de textielbranche. In sommige gevallen worden ze geknipt, bij anderen worden ze weer gesneden. Toch is het maken van textiel samples bij de meeste bedrijven handwerk. Een arbeidsintensieve bewerking en altijd kans op ongelukjes. Het kan daarom voor jou als textielverwerker interessant zijn om je eens te oriënteren in andere manieren van produceren. Textiel samples lasersnijden bijvoorbeeld! Een moderne techniek die je veel voordelen kan opleveren!

Steeds vaker wordt een lasermachine ingezet voor textiel samples lasersnijden. Logisch, het werken met een BRM laser is namelijk niet alleen een efficiënte manier van werken. Ook is het een minder intensieve fysieke inspanning! Een BRM laser is een veilige machine. De kans op ongelukjes verdwijnt daarmee volledig uit jouw productie. Maar wil je textiel samples lasersnijden? Dan profiteer je van meer voordelen. Snelheid en precisie bijvoorbeeld! Een lasermachine heeft een hoge productiesnelheid, zowel bij enkele stuks als bij serieproductie. Samples in wat lastigere vormen nodig? Geen probleem. Door een 0,1 mm brede laserstraal is geen enkel ontwerp een uitdaging voor een BRM laser. Textiel samples lasersnijden doe je dan ook in de meeste complexe vormen en details! Misschien wel een van de grootste voordelen van textiel samples lasersnijden is de afwerking. Ongetwijfeld een stap in je proces waar je met een BRM laser veel tijd mee gaat winnen. Door de hitte van je laserstraal wordt de snijrand van je gesneden sample licht versmolten. Daardoor hoef je niet langer te stikken, zoomen of naaien. Je hebt namelijk een perfect afgewerkt product, klaar voor gebruik!

Wil je weten hoe je binnen jouw bedrijf textiel samples lasersnijden kunt met een BRM laser? We helpen je graag in jouw zoektocht naar de juiste machine!