QR-codes

Onderdelen voorzien van een QR-code of ze traceerbaar maken is een veel voorkomende toepassing. Zo kunnen ze bijvoorbeeld van barcodes, serienummers of productiedata worden voorzien. Maar QR-codes op onderdelen? Het komt steeds vaker voor. Door een QR-code mee te geven aan je onderdeel kun je monteurs of gebruikers altijd van de juiste informatie of de juiste instructies voorzien. Bijvoorbeeld door de naar een gebruikersvideo of een stappenplan te leiden. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld nieuwe of onervaren werknemers aan een machine hebt staan. Wanneer je een QR-code op die manier toepast, wil je natuurlijk wel dat deze code lang blijft staan. QR-codes lasermarkeren is dan een goede oplossing.

Een BRM laser is tot veel in staat en wordt in veel verschillende branches ingezet. QR-codes lasermarkeren is één van die toepassingen. Het lasermarkeren van onderdelen of machines met een lasermachine geeft namelijk niet alleen een duidelijke markering, door de lange bestendigheid is QR-codes lasermarkeren ook nog eens heel duurzaam. Of je nu grote oppervlaktes hebt of juist hele kleine, zoals bij onderdelen, met een lasermachine van BRM maakt het niet uit hoe groot je werkoppervlakte is. Door de nauwkeurige laserstraal van 0,1 mm breed stelt de machine jou in staat om de meeste fijne details, kleinste letters en ingewikkelde vormen te markeren. Wanneer je QR-codes lasermarkeren gaat, profiteer je ook van een ander groot voordeel; geen overbodige productiekosten. Door het direct markeren op je materiaal spaar je de kosten voor inkt, pasta’s of chemicaliën uit en bespaar je tijd in zowel voor als nabewerking. Ook is er geen slijtage van je gereedschap. Onderaan de streep is QR-codes lasermarkeren dus niet alleen een tijdwinnende maar ook een kostenbesparende oplossing. Moet je dan lang wachten op het bewerken van je onderdelen? Zeker niet. Een BRM laser is snel. Zeer snel. Binnen een paar seconden heb je je onderdeel voorzien van een permanente QR-code. Klaar terwijl je er op wacht! En heb je grotere oplages? Ook dan is QR-codes lasermarkeren interessant. Een BRM laser maakt namelijk geen verschil tussen enkele stuks of grote partijen. Iedere markering wordt met dezelfde kwaliteit uitgevoerd.

Wil je meer weten over het bewerken van onderdelen? Of wil je live zien hoe je QR-codes lasermarkeren kunt? Samen met jou kijken we graag hoe een lasermachine binnen jouw bedrijf inzetbaar is. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende demonstratie!