Puzzels

Puzzels zijn er in allerlei soorten en maten. De één heeft een educatieve functie, de ander is vermakelijk. De één is een puzzel uit een serieproductie en weer een ander is compleet gepersonaliseerd. 2D of 3D, 10 of 100 puzzelstukjes, voor volwassenen of kinderen, hout of karton; je noemt het en het bestaat! Maar hoe worden deze puzzels allemaal gemaakt? Misschien heb jij als maker ervaring in het maken van puzzels of ander speelgoed. Wellicht met een freesmachine of zaag; ieder heeft zo zijn eigenlijk gereedschap. Maar wat als je product complexer wordt dan je gereedschap aan kan? Dan kan een lasermachine een moderne oplossing zijn! Puzzels lasersnijden heeft namelijk vele voordelen!

Puzzels lasersnijden met een lasermachine biedt een tal aan mogelijkheden. Allereerst qua vorm, omdat de laserstraal van een lasermachine 0,1 mm breed is en je daarmee de meest complexe vormen en fijnste details kun lasersnijden. Maar graveren is een optie. Door je product te graveren kun je net iets extra’s toevoegen aan je puzzel. Je hebt dus verschillende bewerkingstechnieken in één machine wanneer je gebruik maakt van een BRM laser. Ga je puzzels lasersnijden dan is een ander voordeel dat je kunt kiezen uit een enorm assortiment materialen. We kennen allemaal de houten of kartonnen puzzels, maar maak je product éxtra uniek door bijvoorbeeld ook eens te kiezen voor vilt of kunststof. Een ander groot voordeel van puzzels lasersnijden is de minimale kans op beschadiging van je product. Wanneer je de vorm van je puzzel wilt gaan realiseren heb je vaak te maken met kleine details. Met een lasermachine van BRM is dat verleden tijd. De machine produceert namelijk contactloos waardoor er geen breuk of beschadiging in je materiaal kan ontstaan. Met puzzels lasersnijden ben je dus in staat om je hele productieproces in huis te houden. Een groot voordeel voor jou als maker. Van ontwerp tot uitvoering; je houdt de controle in eigen hand en hoeft niets meer uit te besteden.

Wil jij meer weten over puzzels lasersnijden of ben je benieuwd welke machine het beste bij jouw bedrijf of jouw producten past? We helpen je graag in je zoektocht naar de juister lasermachine!