Plaatmateriaal

Als kunststofverwerker weet je als geen ander; kunststof bestaat in allerlei groottes en diktes. En ook de vraag van je klant kan nogal eens verschillen. Hoe zorg jij dan dat het kunststof dat je verkoopt, in de juiste vorm of maat richting de klant gaat? Misschien zul je gebruik maken van frezen, zagen of snijden. Misschien houdt je je meer bezig met voorbereiding en boor je gaten in kunststof, of ben je een echte specialist in nabewerking en ben je juist bezig met (vlam) polijsten. Maar welke bewerking je ook uitvoert; heb je wel eens gedacht aan een lasermachine? Je kunt namelijk heel gemakkelijk plaatmateriaal lasersnijden en daarbij al die extra bewerkingen in één keer uitvoeren.

“Makkelijk gezegd”, horen we je denken. En toch is het écht zo. Een lasermachine kan je op veel fronten enorme voordelen bieden! Zo kun je in de eerste plaats plaatmateriaal lasersnijden binnen een veel korter tijdsbestek. Frezen of snijden vergt namelijk vaak meer voorbereiding en duurt langer dan je bewerking met een lasermachine. Daarnaast voert een lasermachine altijd precies de opdracht uit die jij hem meegeeft. Een schuine lijn snijden is daarmee ondenkbaar. Naast dat plaatmateriaal lasersnijden dus veel sneller is, is de machine ook nog eens veel nauwkeuriger. Met een laserstraal van 0,1 mm snijdt je gemakkelijk alle denkbare vormen en heb je altijd radiusvrije hoeken. Heel anders dan met een freesmachine bijvoorbeeld, waarbij je door de laserkop toch altijd een afgeronde hoek hebt. Ga je kunststof plaatmateriaal lasersnijden? Dan zul je ongetwijfeld ook tijd binnen in je voorbereiding en nabewerking. Wanneer je van start gaat met plaatmateriaal lasersnijden is het eerste voordeel dat je tegenkomt al de bevestiging. Je plaatmateriaal hoeft niet vast te liggen op de machine. Een lasermachine van BRM produceert namelijk contactloos. Geen beschadiging op je materiaal dus! Boorgaten? Die verwerk je voortaan in je design wanneer je een lasermachine gaat gebruiken. Een lasermachine verwerkt al deze snijlijnen namelijk binnen één productieronde. En nabewerken? Ook dat kun je voortaan overslaan. Met plaatmateriaal lasersnijden, snijdt de laserstraal door de hitte gemakkelijk door je plaat. Diezelfde hitte zorgt er ook voor dat de snijranden van je materiaal licht gesmolten worden waardoor je perfect gladde en afgewerkte randen hebt. Plaatmateriaal lasersnijden met een BRM laser is dus zo gek nog niet!

Wil je meer weten over plaatmateriaal lasersnijden met onze machines? Of ben je gewoon benieuwd hoe een lasermachine werkt? Op onze vrijblijvende demonstraties laten we je graag kennis maken met deze techniek. Samen kijken we hoe we een BRM laser succesvol kunnen inzetten binnen jouw bedrijf!