Broodbakken

We hebben er bijna allemaal wekelijks mee te maken, maar staan er waarschijnlijk nooit bij stil hoe ze gemaakt worden: de bakken met verse broodjes in de supermarkt. Deze doorzichtige kunststof bakken bieden ons dagelijks een breed assortiment aan brood, in alle vormen en maten. De één helemaal in stijl van het verkopende merk, de ander puur functioneel. Stevige bakken, veelal van kunststof. Maar hoe worden die broodbakken gemaakt? Met een freesmachine, of een zaag… Maar ook met een lasersnijder bijvoorbeeld! Broodbakken lasersnijden kan voor jou als maker namelijk heel veel voordelen hebben.

Kunststof is dus een vaak gebruikt materiaal bij broodbakken lasersnijden. Dat komt omdat een BRM laser perfect kunststof kan bewerken. Zowel in voorbereiding als nabewerking zul je dan ook vele voordelen ondervinden wanneer je een lasermachine in gaat zetten bij jouw productie. Wil je broodbakken lasersnijden, dan begin je met de keuze in materiaal. Kunststof, in dit geval. Je plaatmateriaal hoeft niet vastgelegd te worden in de lasermachine. Een BRM laser produceert namelijk contactloos, zo kan er geen verschuiving plaatsvinden. Je kunt dus direct beginnen met je broodbakken lasersnijden. Een ander mooi voordeel is dat een lasermachine het kunststof direct mooi afwerkt. Door de hitte van de laserstraal versmelten de sneden van je kunststof tot een gladde afgewerkte randen. De platen die je snijdt zijn daarmee direct klaar voor gebruik. Kun je met een BRM laser alleen lasersnijden? Nee. Je kunt namelijk ook perfect kunststof lasergraveren! Personaliseer je broodbakken met het merk van de verkoper of leverancier, een mooie toevoeging aan je product. Ook de hoge precisie van een BRM laser is één van de voordelen van de machine. Door de 0,1 mm brede laserstraal is geen vorm te gek en kun je alle onderdelen van je product precies op elkaar afstemmen. Op die manier zul je broodbakken lasersnijden met verbindingen die perfect in elkaar passen. Ijzersterke broodbakken zonder een druppel lijm!

Nieuwsgierig geworden naar onze machines? Of ben je benieuwd of we met jouw ontwerp ook broodbakken lasersnijden kunnen? Kom gerust eens langs. In onze showroom in Tholen laten we je graag kennis maken met onze BRM lasers.