Behuizingen

Wanneer je je veel bezig houdt met electrotechniek is een term als “een behuizing” vast niet nieuw voor je. Een behuizing is een soort ombouw, oftewel kastje, voor een technische kern om bescherming te bieden. Populair zijn bijvoorbeeld behuizingen voor de bekende Raspberry Pi’s. Voor veel technische kernen bestaan standaard behuizingen, maar wanneer je maatwerk levert voldoen deze behuizingen meestal niet. Maar wat dan? Je wilt tenslotte je techniek beschermd houden en zonder behuizing verder gaan maakt je technische constructie fragiel. Maatwerk? Zeker! Maatwerk klinkt misschien duur, maar heb je al eens gedacht aan behuizingen lasersnijden? Een goedkopere, snellere efficiënte optie om jouw techniek te beschermen!

We horen je denken… “Behuizingen lasersnijden.. Dat is vast alleen interessant bij grote oplages?”
Toch heb je het mis. Of je nu enkele stuks of grotere series produceert, een lasermachine van BRM is er geschikt voor. En wat denk je van de vrijheid in materialen? Of je behuizingen nu van hout of van kunststof zijn; ga je behuizingen lasersnijden, dan kun je rekenen op een groot scala aan bewerkbare materialen. Door de precisie van de laserstraal, welke 0,1 mm breed is, kun je je behuizingen zo strak snijden dat ze zonder bevestigingsmaterialen in elkaar passen. Lijmen is bijvoorbeeld dus niet langer nodig. De kans om je technische product dus met lijm te beschadigen is verleden tijd. Start je met behuizingen lasersnijden? Dan is de bediening van de machine gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een BRM laser, je materiaal en een passend ontwerp. Dat laatste vergt misschien wat technische kennis, maar jij als specialist in electrotechniek weet als geen ander hoe dit moet. Zitten er complexe vormen in je ontwerp? Geen enkel probleem. Onze lasermachines zijn gemaakt voor deze uitdagingen. De kleinste details snijden ze zonder moeite. Wil je naast behuizingen lasersnijden ook je behuizingen voorzien van jouw logo? Dan breng je door middel van graveren in één en hetzelfde proces jouw branding gemakkelijk op de behuizing aan.

Wil je meer weten over behuizingen lasersnijden? Of ben je benieuwd wat een lasermachine voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom dan eens bij ons langs, en neem gerust jouw eigen materialen mee. Samen met jou kijken we hoe een lasermachine succesvol kan zijn in jouw bedrijf en of deze geschikt is om de producten te maken die jij voor ogen hebt.