Afdekplaten

Afdekplaatjes hebben verschillende bestemmingen. Om een gat te dichten, om onderdelen aan elkaar te verbinden of om ergens tegen te beschermen. Vooral binnen elektrotechniek kom je afdekplaatjes veel tegen. Maar hoe maak je ze? Want vooral bij elektrotechniek kunnen de formaten en vormen nog al eens verschillen. Zeker wanneer je maatwerk levert! Gebruik je een freesmachine, waar veel afwerking en hoge onderhoudskosten bij komen kijken? Of gebruik je een sneller gereedschap waar minder afwerking bij nodig is zoals een lasersnijmachine? Het inzetten van een BRM laser is een slimme oplossing waarmee je makkelijk afdekplaatjes lasersnijden kunt! Iets waar jij als maker veel voordeel bij kunt behalen!

Afdekplaatjes binnen elektrotechniek worden veelal gemaakt van kunststof. Niet zomaar kunststof maar technisch kunststof zoals PMMA, HDPE of POM. Een BRM laser heeft daarbij vele voordelen ten opzichte van een freesmachine. Niet alleen vanwege het grote scala materiaal waaruit je afdekplaatjes lasersnijden kunt, maar ook vanwege zijn precisie! Het is dan ook niet voor niets dat tegenwoordig steeds meer gekozen wordt voor halffabricaten lasersnijden. Laten we eens verder inzoomen op afdekplaatjes lasersnijden… Alleereerst de vorm. Vaak lever jij als maker maatwerk aan je klanten. Geen probleem voor een lasermachine! Het enige wat jij nodig hebt is een werktekening, je materiaal en een BRM laser. Door de 0,1 mm brede laserstraal kun je met gemak de meest complexe vormen en fijne details van afdekplaatjes lasersnijden. Een lasermachine is een snelle manier van werken. Alleen al omdat je je plaatmateriaal niet meer vast hoeft te leggen. Een BRM laser produceert namelijk contactloos. Dat is handig, want doordat er op die manier geen wrijving meer op je materiaal ontstaat, neemt je kans op beschadigen of breken helemaal weg! En wat dacht je van de afwerking? Daar waar je met andere methodes je materiaal moet afwerken door bijvoorbeeld te vlam polijsten, is dat met een lasermachine niet langer nodig. Door de hitte van de laserstraal versmelt je snijrand lichtjes waardoor je een perfect gladde rand aan je product krijgt.

Alle voordelen van afdekplaatjes lasersnijden ontdekken? Dat kan! Vanuit onze showroom in Tholen laten we je graag zien wat een BRM laser voor jou kan betekenen en beantwoorden we al je vragen op het gebied van materialen, lasermachines en lasertechniek!