Tagplaatjes

De competitie zit er op, de prijzen zijn verdeeld; van harte gefeliciteerd met de wisselbeker van 2021! Als koploper staat jullie naam misschien al een aantal keer op het tagplaatje van de beker of trofee, of als nieuwkomer is het jullie eerst behaalde winst. Welke situatie er ook van toepassing is, ook met het behalen van deze prestatie mag er weer een teamnaam of club vereeuwigd worden op het tagplaatje van de bokaal, award, beker of trofee! Als specialist in awards, trofeeën en andere prijzen weet jij daar wel raad mee. Jij zorgt ervoor dat er door middel van een kwalitatieve gravure een nieuwe mijlpaal voor altijd geregistreerd wordt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Graveer je met de hand? Of maak je gebruik van een lasermachine en ga je je tagplaatje lasergraveren?

In dat laatste geval geven we je groot gelijk. Een lasermachine neemt jou namelijk heel wat werk uit handen! Tagplaatjes zijn over het algemeen van metaal, en doordat er zo veel verschillende soorten zijn, vraagt iedere soort om zijn of haar eigen behandeling. Zo heb je blanco metalen tagplaatjes, maar ook geanodiseerde aluminium plaatjes. Welk materiaal het tagplaatje van de bokaal, beker of trofee ook is; een BRM laser maakt haast geen onderscheid in graveren. Wel is het handig om alvast na te denken over het eindresultaat wanneer je een tagplaatje lasergraveren wilt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een donkere gravure? Dan raden we je aan om met een cermark spray te werken. Wil je juist een stukje geanodiseerd aluminium weg graveren? Dan hoef je haast geen voorbereidingen te treffen. Een groot voordeel van een BRM laser is de nauwkeurigheid waarmee je je tagplaatje lasergraveren kunt. Bij een tagplaatje lasergraveren heb je namelijk maar een beperkte ruimte. Door de 0,1 mm brede laserstraal van de BRM laser behoudt je de kwaliteit van je gravure. Zelfs wanneer de ruimte beperkt is.

Alle voordelen van een tagplaatje lasergraveren ontdekken? Of live zien wat een lasermachine voor jouw bedrijf kan betekenen? We staan klaar om al je vragen te beantwoorden!