Hout laser graveren

Hout laser graveren met een CO2-laser

Hout graveren met een CO2-laser wordt steeds vaker gebruikt, omdat je er snel een mooi resultaat mee hebt. Denk aan fraai gedecoreerde telefoonhoesjes, fotolijstjes, interieurdingetjes, menukaarten, reclamemateriaal enz. die steeds populairder worden. Want met een hout lasermachine kun je de fijnste details laser graveren voor haarscherpe foto’s, logo’s, etiketten en afbeeldingen. Laser graveren van hout wordt ook veel gebruikt om luxe, houten geschenkartikelen te personaliseren.

Hout dat je kunt laser graveren met een CO2-laser

Alle houtsoorten kun je goed laser graveren en lasersnijden, of je nu massief hout gebruikt, multiplex/triplex of MDF. Je moet wel rekening houden met de structuur van het hout als je gaat laser graveren of snijden, het liefst al bij het ontwerp.

Deze houtsoorten zijn zeker geschikt:

els beuk
esdoorn linde
wilg berk
populier balsa
bamboe noten
acacia meranti
ebben kersenhout
vuren grenen
douglas lariks
eik spar

 

Voordelen van het laser graveren van hout

Laser graveren van hout gebeurt snel en nauwkeurig, dat zijn belangrijke voordelen. Bij het lasergraveren van hout beweegt de laserkop met klein vermogen en hoge snelheid over het werkstuk, zonder het aan te raken. Daarom hoeft het materiaal niet vastgeklemd te worden, wat heel veel tijd bespaart. Ook produceert laser graveren geen grote hoeveelheden afval, die later weer opgeruimd moeten worden. Daarnaast is laser graveren uitstekend reproduceerbaar. Series telefoonhoesjes of snijplanken met een tekst en een logo zien er steeds hetzelfde uit.

Wat is de beste machine voor het laser graveren van hout?

Die vraag beantwoorden we graag in samenspraak met onze klanten, zodat ieder de best passende oplossing krijgt voor zijn unieke situatie. Kom je dus graag kennismaken met onze machines? Vraag dan zeker een demo aan voor één van onze showrooms in Tholen of Winterswijk.

Hout snijden

Hout snijden met een hout lasermachine gaat net zo snel en gemakkelijk als hout graveren. Daarom wordt de lasersnijder ook steeds meer gebruikt om onderdelen te maken voor maquettes en prototypes. Lasersnijden geeft een glad resultaat met een minimaal materiaalverlies en kent net als hout graveren geen grens aan de complexiteit van wat je kunt maken. Heb je eenmaal een hout lasermachine in huis dan vind je er vanzelf meer verrassende, innovatieve toepassingen voor.