Plexiglas lasersnijden

Plexiglas kun je gemakkelijk bewerken met een CO2-laser. Daarom wordt het in de bouwwereld gebruikt voor lichtkoepels, balustrades, carports en terrasoverkappingen. Want lasersnijden met een CO2-laser kan gemakkelijk tot vrijwel elke dikte van het materiaal, afhankelijk van het vermogen van de machine. Plexiglas is in de reclamebranche populair om er doosletters, lichtbakken, geveldecoraties en bewegwijzering mee te maken vanwege de mooie afwerking. Zo zijn er nog veel meer buitentoepassingen die om grote sterkte bij een hoge lichtdoorlatendheid vragen en waarvoor plexiglas de ideale oplossing is.

Snijden en graveren van Plexiglas
Plexiglas wordt gesneden voor binnentoepassingen zoals scheidingswanden, vitrines, wanddecoraties en tafels, maar we zien het ook veelvuldig terug in luxeproducten zoals sieraden, kandelaars, fotolijstjes en andere gegraveerde interieuraccessoires en decoraties. Want het glasheldere materiaal en de gladde snijkanten geven steeds een schitterend effect. Awards en trofeeën worden ook steeds vaker van Plexiglas gemaakt, omdat je er geen creatieve grenzen zijn aan wat je met plexiglas kunt doen.
Ook winkeldisplays, interieuronderdelen, maquettes en modellen krijgen door het gebruik van Plexiglas extra toegevoegde waarde.

Wat is Plexiglas?
Plexiglas is de merknaam waaronder de kunststof PMMA op de markt kwam. Andere namen waaronder Plexiglas bekend is, zijn o.a. acryl, acrylaat en Perspex. Plexiglas is in alle denkbare kleuren leverbaar. Voor een specifieke toepassing zijn daarnaast verschillende typen ontwikkeld, bijvoorbeeld UV-ondoorlatend, geluiddempend en beter lichtdoorlatend. Plexiglas is hoogtransparant en beter lichtdoorlatend dan glas, het is wel 25 maal sterker en bijna de helft lichter dan glas.

Plexiglas bewerken
Plexiglas bewerken door lasersnijden en lasergraveren geeft geweldige resultaten en wordt daarom steeds vaker toegepast in tal van branches. De golflengte van de laserstraal die in de CO2-laser wordt opgewekt maakt deze juist bijzonder geschikt om Plexiglas te snijden. Lasersnijden is nauwkeurig, reproduceerbaar en efficiënt bij kleine en grote series. Ook lasergraveren van gedetailleerde afbeeldingen in Plexiglas is heel goed mogelijk en wordt veel gebruikt voor kleine, gepersonaliseerde voorwerpen als prijzen, oorkondes, displays en naambordjes. Plexiglas bewerken kun je natuurlijk ook mechanisch, net als vroeger, maar dan moet je daarna nog schuren of polijsten en dat hoef je met een lasermachine niet.