Laser graveren metaal

Eigenlijk is het geen laser graveren van metaal, maar lasermarkeren. Metaal is een materiaal wat voor diverse doeleinden gebruikt wordt. In eerste instantie denk je misschien aan technische producten of onderdelen zoals typeplaatjes of het aanbrengen van serienummers. Toch wordt steeds vaker metaal ook ingezet voor commerciële producten. Denk bijvoorbeeld aan relatiegeschenken of wanddecoratie. Een BRM laser kan je perfect helpen bij het laser graveren van metaal!

Er zijn talloze manieren van metaal bewerken. Op zoek naar een mooie gravure? Dan is metaal lasergraveren misschien een mooie toepassing voor jou als metaalbewerker! Het laser graveren van metaal is een snelle, makkelijke en nauwkeurige bewerking. Maar metaal lasergraveren, hoe werkt dat eigenlijk? Eigenlijk is niet metaal lasergraveren, maar lasermarkeren. Met de lasermachine ets of markeer je een design in je metaal. En, daarbij mag je door de sterke laserstraal altijd rekenen op dezelfde kwaliteit. De instellingen van de laserstraal kun je aanpassen, zo kun je naar ieders smaak een mooie gravure produceren.

Voordelen van het laser graveren van metaal

Metaal lasergraveren, of eigenlijk metaal lasermarkeren, kent vele voordelen. Niet alleen de snelheid en precisie is een pré, ook is er geen voor- en nabewerking nodig wanneer je metaal wilt bewerken. Je kunt metaal direct met de lasermachine produceren! En of je nu grote of kleine oplages hebt, een lasermachine draait er zijn hand niet voor om. Een BRM laser is in te zetten voor maatwerk, maar ook voor lopendebandwerk. Een BRM laser is makkelijk in bediening, en dat maakt dat iedereen met een lasermachine kan werken binnen jouw bedrijf. Daarnaast maak je met een BRM laser schone, permanente markering, heel anders dan wanneer je gebruik maakt van lakken of bedrukken. Bij deze bewerkingen zie je na verloop van tijd dat deze toch wat vervagen of afnemen in kwaliteit. Bij de markering of gravure van een lasermachine mag je er op rekenen dat deze, naar mate de tijd verstrijkt, in kwaliteit gelijk blijft. Een ander groot voordeel is de ruime materiaalkeuze die je hebt met een lasermachine. Niet alleen kun je allerlei ferro- en non-ferro metalen bewerken, ook kun je totaal andere materialen bewerken zoals kunststof of metaal! En je design? Die maak je zelf zo gek als je wilt. The sky is the limit!

Metaalsoorten

We haalden het al even aan; met een BRM laser kun je ontzettend veel soorten materiaal bewerken. De lasermachines van BRM zijn breed inzetbaar en daardoor meteen heel erg veelzijdig! Maar jij wilt natuurlijk weten welke metalen je dan precies kunt bewerken. Dat snappen we! Daarom een kleine greep uit de metaalsoorten die je met een BRM laser kunt bewerken:

Toepassingen van laser graveren metaal

Metaal wordt in ontzettend veel branches gebruikt. Zo is het materiaal in de machine- en constructiebouw bijvoorbeeld al niet weg te denken. Toch zijn er meer branches die metaal gebruiken in hun producties. Denk bijvoorbeeld aan staalbouw, agrarische machinebouw en de agrarische industrie. Zij maken daar bijvoorbeeld typeplaatjes, identificatieplaatjes, onderdelen van frameconstructies, transportsystemen en opslagtanks. Andere sectoren die de voordelen van metaal lasergraveren of lasermarkeren hebben ontdekt zijn de vliegtuig-, elektronica- en automobielindustrie en de medische industrie.