MDF lasersnijden

MDF lasersnijden is de ideale manier om dit veelgebruikte materiaal te verwerken. MDF, voluit Medium-Density Fibreboard, bestaat uit gedroogde vezels die samen met kunstharslijm tot platen worden geperst.

MDF lasersnijden voor perfect resultaat
In de meubelindustrie wordt MDF lasersnijden vaak gebruikt, omdat je er gemakkelijk perfecte meubelen mee kunt maken. Bij de constructie van een vensterbank of een radiatorombouw is MDF een goedkoop alternatief voor hout. Ook wordt MDF lasersnijden steeds populairder in de keuken- en interieurbranche om frontjes en de sierlijsten te maken, want hierbij is het van belang dat de afwerking perfect is.

De voordelen van MDF lasersnijden
MDF kun je heel goed bewerken. Je kunt gemakkelijk allerlei vormen lasersnijden uit MDF. Door het lasersnijden krijg je mooie strakke snijkanten en op de meeste plaatdiktes zijn goede snijsnelheden te halen. MDF van 4 mm dik bijvoorbeeld kun je met een snelheid van 20 mm/s snijden. MDF lasersnijden is dus de ideale manier om dit veelgebruikte materiaal te bewerken. Doordat er betrekkelijk weinig energie voor het snijden nodig is, zijn de snijkanten mooi glad. Daar komt nog bij dat MDF amper werkt, niet splintert en op alle mogelijke manieren gemonteerd kan worden. Het is dus een prettig en betrouwbaar materiaal om mee te werken. De lijmcomponent van MDF doet beitels en frezen wel snel slijten, maar daarvan heb je bij lasersnijden geen last.

Toepassingen van MDF
MDF kun je terugvinden op heel veel plekken in huis. Steeds vaker bevatten meubelen componenten van MDF. Ook voor deuren, plinten en laminaat kan MDF gebruikt zijn. Wanddecoraties en akoestische panelen worden van MDF gemaakt om geluid te dempen. Om die goede geluidseigenschappen vind je MDF dus ook steeds vaker terug in luidsprekerboxen. MDF is heel geschikt om maquettes en modellen mee te maken Daarom wordt MDF veel gebruikt door architectenbureaus en in de creatieve industrie. Ook in de winkelinrichting, de decor- en standbouw is MDF lasersnijden razend populair geworden om de mooie snijlijnen en de mogelijkheid om kleine, complexe figuren te snijden uit MDF.

Wat is de beste CO2-laser voor MDF?
MDF kun je met elke CO2-laser snijden. Met onze kennis en ervaring komen we samen met onze klanten snel tot de juiste keuze voor ieders bijzondere situatie, zodat je bij VROTECH niet zomaar een CO2-laser koopt, maar meteen de beste CO2-laser kunt aanschaffen.