Leer graveren

Leer graveren geeft leer een luxe en persoonlijke uitstraling

Leer graveren met een CO2-laser maakt van iets moois iets persoonlijks tussen gever en ontvanger. Daarom wordt het graveren van leer tegenwoordig veel gebruikt voor tassen, portemonnees, mappen, armbanden, riemen en andere accessoires. Want leer is een prachtig natuurproduct dat heel mooie resultaten geeft bij het lasergraveren van logo’s, merknamen en andere teksten of afbeeldingen. Vandaar dat lasergraveren ook steeds meer toegepast wordt in de interieurbouw, orthopedie, zadelmakerij en in de meubelbranche.

Geschikte leersoorten voor leer graveren en lasersnijden

Alleen leersoorten die niet met een chroomhoudende verf gekleurd zijn kunnen met de CO2-laser gegraveerd en gesneden worden. Ook PVC-houdend kunstleer kun je niet lasersnijden en lasergraveren.

O.a. de volgende leersoorten kun je wel graveren en snijden met een CO2-laser:

Natuurlijk leer Nappa
Lamsleer Rundleer
Kalfsleer Varkensleer
Konijnenleer Geitensuède
Lamssuède Varkenssuède
Kalfssplitsuède Rundsplitsuède
Slangenleer Geitenleer
Waterbuffelleer Hertenleer
Roggenleer Haaienleer
Krokodillenleer Nubuck
Lammy Pigskin
Alcantara

Voordelen van lasergraveren van leer

Met lasergraveren en lasersnijden van leer maak je de mooiste en fijnst afgewerkte dingen die prettig vertrouwd in de hand liggen. Randen en gravures van leer zijn altijd glad en recht, dus zonder rafels. Bij lasergraveren wordt er geen mechanische kracht op het leer uitgeoefend, dus bespaar je tijd ten opzichte van knippen of snijden met een mes, omdat je het materiaal niet hoeft vast te zetten. Dus instellen en omstellen van de laserapparatuur doe je in een handomdraai. Je hoeft geen stansvormen te maken en geen gereedschap te slijpen. Onderdelen die met de hand genaaid moeten worden, kunnen ‘voorgeboord’ worden, wat ook heel wat tijd scheelt. Het ontwerp van je gravure is meteen het gereedschap dat de lasermachine aanstuurt. Geen tussenproducten of tussenfasen, maar direct van computer naar eindproduct. En wat je maakt, ziet er altijd hetzelfde uit. Je ontwerp wijzigen? Dat kan snel en eenvoudig: tekening opslaan en je kunt weer beginnen.

Met welke CO2-laser kun je het beste leer graveren?

Met alle CO2-lasers is het perfect mogelijk om leer te graveren. Om alle voordelen van het lasergraveren ook optimaal te kunnen benutten, moet je goed kijken naar alle factoren die op de keuze van invloed zijn. Die persoonlijke afweging maken wij graag samen met onze klanten, zodat zij zeker weten, dat ze de beste CO2-laser kopen voor hun unieke situatie.

Toepassingen van leer graveren

Om alle voordelen van het lasergraveren wordt dit ook steeds vaker gebruikt om luxe koffers, relatiegeschenken en kantoorartikelen van leer te personaliseren. Dus wordt lasergraveren in de reclame-, mode-, en lederwaren-branche steeds populairder. Want een smaakvol gegraveerde schrijfmap of laptoptas, een dagboek of notitieboekje met een opdracht of een stoere heupfles drukken extra waardering uit en brengen die bij de ontvanger telkens opnieuw in herinnering.

Lasergraveren kopen

Ben jij op zoek naar een lasermachine om leer te snijden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze lasermachines zijn van hoge kwaliteit en zijn speciaal ontworpen voor het graveren van leer. Bestel vandaag nog een lasermachine en ontdek het zelf. Vraag je graag eerst een demo aan? Kom langs in onze showrooms in Tholen of Winterswijk en wij geven je met plezier meer uitleg!