Hardboard lasersnijden

Hardboard lasersnijden is lonend bij tal van toepassingen in steeds meer branches die hardboard verwerken. Want hardboard lasersnijden is eenvoudig en je kunt het gemakkelijk in je workflow inpassen. Daarom is het lasersnijden van hardboard dagelijks werk in de meubelindustrie, de interieur-, keuken- en caravanbouw. Omdat hardboard lasersnijden en lasergraveren de realisatie van de meest complexe vormen mogelijk maken, zie je het ook regelmatig terug in prototypes, verpakkingen en decoraties.

Voordelen van hardboard lasersnijden
Hardboard lasersnijden bespaart je tijd vergeleken met zagen. Want het gaat veel sneller en er is geen contact tussen de laserkop en het materiaal, dus hoef je het ook niet vast te zetten. Je hoeft niets af te tekenen, maar je werkt direct vanuit je CAD-tekening. Dat is handig bij het maken van lades en achterwanden van bv. dressoirs, garderobekasten en bureaus. Lasersnijden gebeurt op 0,1 mm nauwkeurig, elke keer opnieuw, dus kun je met het lasersnijden van hardboard constante kwaliteit en precisie leveren. Want de perfecte instellingen voor elk materiaal sla je op in je eigen materiaalbibliotheek. Hardboard lasersnijden geeft altijd goede resultaten, met zowel ongeolied en geolied (oil tempered) als gelijmd hardboard. Snelheden tot 20 mm/sec zijn haalbaar in 3 tot 4,8 mm hardboard, zonder het uiterste van de laser te moeten vragen. De snijvlakken worden bij het snijden glad, wat je een behoorlijke besparing op de kosten van nabewerking oplevert. Als je gaat lasersnijden kun je lekker clean werken, omdat je geen zaagsel en stof hoeft op te ruimen. Zo kun je de volle aandacht aan je product besteden.

Wat is de beste lasermachine voor hardboard?
Op deze vraag zoeken we samen met onze klanten graag naar het voordeligste antwoord. Als gebruiker weet je het beste welke factoren het belangrijkste voor je zijn bij het bepalen van je keuze. Dat combineren we met onze kennis en ervaring op het gebied van lasertechniek en dan geven we je een eerlijk advies over wat de beste lasermachine voor je is. Goed advies nodig? Maak een afspraak.

Hardboard lasersnijden combineren met lasergraveren
Soms is het handig als je werkstukken kunt markeren. Hardboard lasergraveren kan dan een uitkomst zijn. Want je kunt er de meest complexe vormen mee maken, even eenvoudig en nauwkeurig als met lasersnijden. Dus in dezelfde bewerking snijden en graveren is niet alleen gemakkelijk maar ook efficiënt. Met name bij de productie van allerlei interieurdecoraties zien we dit terug, evenals bij het maken van prototypes en verpakkingen.