Glas graveren

Een gegraveerd glas is altijd uniek en persoonlijk, dus past het bij elke gelegenheid als bijzonder cadeau. Met een CO2-laser kun je elk ontwerp eenvoudig in een glas graveren. Daarom bieden steeds meer bedrijven deze mogelijkheid om hun geschenkartikelen te personaliseren. Want glas leent zich uitstekend voor graveren met een CO2-laser, zowel aan de voor- als aan de achterzijde (maar dan in spiegelbeeld). Daarom zie je steeds vaker lasergraveerwerk op vazen, karaffen, bierpullen, windlichten en andere luxe geschenken.

Welke glassoorten kun je graveren?
De meeste gangbare glassoorten kun je goed graveren met een CO2-laser. Dus geperst, getrokken, gegoten glas of kristalglas, lasergraveren levert altijd mooie resultaten op. Want met de rotatie-unit die met de lasermachine wordt meegeleverd kun je alle ronde voorwerpen zoals wijnglazen, champagneglazen en flessen van een mooie, perfect uitgevoerde gravure voorzien.

Tekst, logo’s en foto’s, het kan allemaal op glas
Met het graveren van glas kun je alle kanten op, tekst, logo’s, foto’s kun je allemaal zonder moeite met een CO2-laser blijvend in glas graveren. Natuurlijk niet alleen in ronde voorwerpen, maar ook in vensterglas, vlakglas en niet te vergeten, spiegelglas kun je je creativiteit helemaal uitleven. Graveren zorgt voor een mooie, stijlvolle uitstraling, die zeker indruk achterlaat.

Voordelen van glas graveren met een CO2-laser
Lasergravures hebben dezelfde precisie en detaillering als drukwerk, dus de mogelijkheden zijn onuitputtelijk om gebruiksvoorwerpen, sierglas, ruiten en spiegels een luxe uitstraling te geven. Lasergraveren is een snel proces en geschikt om enkele stuks mee te vervaardigen, waardoor je flexibel op de klantvraag in kunt spelen, ook als je klant met een origineel eigen ontwerp voor een gravure komt. Het gebruik van de lasermachine is veilig en produceert geen gevaarlijke gassen, zoals bij etsen van glas vrijkomen. Voor het graveren met de CO2-laser hoeft geen sjabloon op het werkstuk aangebracht te worden, zoals bij zandstralen, wat je veel tijd bespaart.

Wat is de beste CO2-lasermachine voor het graveren van glas?
Waarmee je vooral rekening moet houden is het formaat van de voorwerpen die je wilt graveren en of je de machine nog voor ander werk wilt gebruiken. Daarnaast zijn er nog zo veel andere factoren, dat wij die keus graag samen met onze klanten maken tijdens een demonstratie in ons servicecenter in Tholen.