Filters lasersnijden

Filters lasersnijden met cutting-edge lasertechniek
Omdat lasertechniek bijzonder geschikt is voor het lasersnijden van filters, zie je dat het gebruik van CO2-lasers steeds populairder wordt. En flink wat leveranciers van filtermaterialen hebben gekozen voor de cutting-edge lasertechniek van onze BRM lasermachines. In toenemende mate ontdekken zij de voordelen van lasersnijden van hun stofzakken, persfilterdoeken en filterpatronen.

 

Voordelen van filters lasersnijden

Materialen
In filters worden naast katoen vooral geweven kunststoffen gebruikt, zoals acryl, polyester, polypropyleen, polyamide, polyurethaan, polyetheen, PET en PEEK. De meeste materialen kun je eenvoudig en met een hoge snelheid lasersnijden, wat echt een meerwaarde is voor je bedrijf. Want bij het lasersnijden van patronen voor filters voor bijvoorbeeld filterkousen, filterzakken of draadframefilters kun je vaak eenvoudig snelheden van 150 mm/s halen.

Met welke CO2-laser kun je filters lasersnijden?
Als je vaak grote aantallen en grote formaten filtermateriaal moet snijden, kies dan een lasersysteem met een groot snijbed, zoals onze BRM portaallasers. Daarbij kun je het materiaal meteen vanaf de rol invoeren, wat je veel tijd bespaart. Maar ook andere factoren bepalen de juiste keuze. Daarom staan onze laserspecialisten altijd klaar met hun kennis en ervaring om je een goed en eerlijk advies te geven. Want de pasvorm moet perfect zijn en je moet op je machines kunnen vertrouwen. Daarom is lasersnijden uitgegroeid tot een trend in de filterbranche. Dus of je nu filters maakt voor ventilatie-, verwarmings- en koelsystemen of dat je filterdoeken maakt voor filterpersen en trommelfilters, wij vinden altijd de CO2-laser die het beste bij je proces past.