Parket lasersnijden

Kun je parket lasersnijden? Natuurlijk! Parket kun je gemakkelijk lasersnijden in alle mogelijke vormen. En dat gaat dan ook nog eens heel nauwkeurig en snel. Daarom wordt lasersnijden van parket ook steeds vaker gebruikt bij parketvloeren met een ingewikkeld patroon. Ook voor het leggen van een parketvloer in een erg onregelmatige ruimte is lasersnijden van parket een handige oplossing.

Parket lasersnijden zonder fouten of gebreken
Parket is een luxueuze vloerbedekking en daarom moet het parket altijd zonder gebreken zijn en glad en strak gelegd worden. Dus kies je met lasersnijden van het parket de beste oplossing om een mooie vloer te kunnen leggen. Testen met diverse houtsoorten geven mooie snijkanten en een goede snijsnelheid. Wanneer je vaker ingewikkelde patronen maakt, zoals een Gaudí-patroon, dan moet je er zeker eens over denken om met parket lasersnijden te experimenteren. Vraag dan gerust een demonstratie.

Wat zijn de voordelen van parket lasersnijden?
Alle soorten parket kun je goed lasersnijden, zowel massief parket, de klassieke vorm, als lamelparket en fineerparket. Dus je hebt altijd hetzelfde mooie resultaat op elke vloer. Lasersnijden van parket is nauwkeurig tot op 0,1 mm, dus alles wat je met de CO2-laser maakt, past precies. Voor elk type parket kun je de instellingen van de lasermachine opslaan, dus heb je met één druk op de knop de machine juist ingesteld. Je kunt dus snel overschakelen naar een ander product, waardoor je heel flexibel kunt werken. Lasersnijden gaat snel, dus ook dat bespaart je tijd zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van je product. Met een demonstratie weet je meer.

Welke houtsoorten kun je lasersnijden?
Populierenhout en vurenhout, die voor lamel- en fineerparket gebruikt worden, kun je heel goed snijden met een CO2-laser. Maar ook de harde soorten van de toplaag zoals eiken, merbau, moral, kersen, essen, jatoba, noten, pernambuco, berken, wengé en beuken snijd je gemakkelijk met een lasermachine.