Papier lasersnijden

Visitekaartjes, uitnodigingen, wenskaarten…Het zijn maar een paar voorbeelden van de toenemende populariteit van de CO2-laser om papier te snijden. Want de CO2-laser is heel geschikt om papier te snijden en daarmee zelfs de allerfijnste kantpatronen te maken. Daarom heeft het lasersnijden van papier zijn vaste plek veroverd in tal van branches, zoals bij de productie van reclamematerialen, drukwerk, maquettes, verpakkingen en decoraties. Want papier lasersnijden verruimt je artistieke vrijheid en levert in no time een vlekkeloos resultaat.

Papiersoorten geschikt voor laserbewerking
Alle papiersoorten zijn bijzonder geschikt voor lasersnijden, ongeacht hun gramgewicht. Lasergraveren kan bijvoorbeeld al op standaard printerpapier van 80 g/m2. Een ander mooi voorbeeld is kraftpapier, dat vaak voor tasjes wordt gebruikt.
Alle soorten karton, zoals grijskarton, presentatiekarton en golfkarton kun je eveneens goed snijden, ook als ze bedrukt zijn.
Producten als houtboard, kraftplex en harsboard lijken in veel opzichten op karton, dus kun je ze goed lasersnijden en lasergraveren. Daarom worden deze materialen vaak gebruikt in maquettes en in de interieurbouw.

Voordelen van het lasersnijden van papier en karton

Daarom zie je het steeds vaker toegepast bij de vervaardiging van bijvoorbeeld POS- of POP-materialen, displays, vouwkartons, geschenkverpakkingen en modelbouwplaten.

De beste keus voor het lasersnijden van papier
Samen met onze klanten maken wij de beste keus, dat is namelijk geheel afhankelijk van de eisen die je aan een CO2-laser stelt. Het is wel een verschil of je modellen bouwt, of verpakkingen van golfkarton. En evengoed als je product meerwaarde krijgt door een persoonlijke touch, streven wij met iedere klant naar de best mogelijke individuele oplossing.