Natuursteen bewerken

Natuursteen bewerken met de moderne techniek van lasergraveren wordt steeds vaker gebruikt voor het personaliseren van granieten vazen en lantaarns op grafmonumenten, voor urnen en gedenkplaten. Ook voor het vervaardigen van natuurstenen kunstobjecten, designvoorwerpen en decoraties is lasergraveren in toenemende mate populair om artikelen een bijzondere, creatieve uitstraling te geven.

Natuursteen geschikt voor de CO2-laser
Donkere granietsoorten zijn het meest geschikt voor het maken van de meest gedetailleerde lasergravures, zoals tekst en foto’s op informatiepanelen, naamplaten en gedenkplaten. Ook andere donkere steensoorten zoals blauwsteen, marmer, arduin, kwartsiet en basalt zijn erg geschikt voor het maken van lasergravures. De mooiste resultaten bereik je op vlakke, gepolijste oppervlakken, waarop de focus van de laserkop het meest constant is en het contrast het grootst. Ook leisteen kun je goed met de CO2-laser bewerken, speciaal als je een wat minder glad resultaat wilt hebben en een wat natuurlijker uitstraling.

Voordelen van natuursteen bewerken met een CO2-laser

Daarom zie je steeds vaker dat natuursteen met een mooie gravure gebruikt wordt om huisnummers, fotolijsten en sporttrofeeën een extra stijlvolle uitstraling te geven.

Wat is de beste CO2-laser voor natuursteen?
Houd vooral rekening het formaat en de vorm van de voorwerpen die je wilt graveren. Eveneens is het van belang om te weten of je de machine nog voor ander werk wilt inzetten. Naast deze factoren is er vaak nog zoveel meer dat meespeelt, dat wij onze klanten graag op weg helpen om de beste keus te maken tijdens een demonstratie in ons servicecenter in Tholen.

Toepassingen van natuursteen
Natuursteen wordt zowel in bouwconstructies toegepast als voor de inrichting van woningen en kantoren. Natuurlijk moet een nieuw pand een eerste steen van natuursteen krijgen, en een natuurstenen naambord en huisnummer. Plaquettes en informatiepanelen bij monumenten of permanente tentoonstellingen kunnen allemaal voor een bijzondere uitstraling zorgen als ze in natuursteen worden uitgevoerd. In interieurs zijn natuurstenen onderzetters, presse-papiers, fotolijsten, wapenschilden en zelfs hele gegraveerde tegelwanden populaire blikvangers met allure.