Het voordeel van een lasermachine – Binnenkijken bij Kupron Prototypes B.V.

door | 23-dec-2020 | Klanten

We kunnen je blijven vertellen dat een lasermachine jou kan helpen met je productie maar beter nog kunnen we je het gewoon laten zien. En het effect van de machine? Dat ervaar je pas écht als je er al een tijdje mee werkt.

Zo stapten we afgelopen week virtueel binnen bij Kupron. Begin 2019 leverden we daar een machine, en ook voor ons ging er een hele nieuwe wereld open. Kupron maakt o.a. automotive onderdelen. Van kunststof bumpers tot deurpanelen, van spoilers tot dashboards. Maar ook in bijv. de medische, elektronische, agrarische industrie ontwikkelt en levert Kupron onderdelen. Deze onderdelen worden door het hele land geleverd waarbij de verpakking een belangrijke rol levert. Je wilt immers dat je onderdeel is helemaal heel is wanneer je het ontvangt.

 

Ondersteuning op maat

De onderdelen hebben alle ondersteuning nodig wanneer ze verzonden worden. Het is daarom van belang dat ze op een frame kunnen rusten. Dit frame werd voorheen door Kupron besteld bij de verpakkingsleverancier. “Dat was fijn, één partij, maar het had ook wat minpunten” verteld Bob Goessen. “Het is natuurlijk fantastisch dat alles in één keer besteld kon worden, maar door de lage aantallen waarin we moesten bestellen werd het qua kosten ineens minder interessant. Daarnaast legden we geen reguliere opdracht neer dus de levertijd van de verpakkingen werd ook langer”.

 

Flexibel en kostenbesparend

Sinds de komst van de BRM 150300 is er flink wat veranderd in het verpakkingsproces. “De leverancier is er tussenuit en omdat bij onze opdrachten vaak haast geboden is zijn we nu veel flexibeler en daarmee is het ook kostenbesparend” legt Bob uit. “Die flexibiliteit is echt heel fijn. Het is ook waar wij als bedrijf voor staan, geen vraag is te gek en daar past dit helemaal bij”. Naast de verpakkingen zijn stickers voor Kupron ook een belangrijk product. Met deze stickers kunnen onderdelen aan elkaar verlijmd worden. Hoogwaardig materiaal dus. Ook deze worden nu makkelijker met de machine gesneden dan voorheen met de hand. Het eindresultaat is niet alleen sneller maar ook mooier, een mooi extra voordeel van de machine.

Als je eenmaal ziet en ervaart hoe de machine werkt of voor jouw bedrijf kan werken, zal je zien dat het voor veel andere dingen interessant kan zijn. Ook bij Kupron brengt de BRM 150300 ze op andere ideeën. “In de toekomst gaan we zeker ook andere materialen bewerken met de machine. Zo denken we bijvoorbeeld aan hout. Echter willen we eerst goed testen en nemen we daar ook de tijd voor. Goed nadenken en investeren in goede resultaten. Dat is voor ons belangrijk. Maar dat het kan? Dat absoluut, want de mogelijkheden zijn eindeloos”.

Benieuwd naar de voordelen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf/productieproces of ben je gewoon benieuwd wat de machine kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie aan. We laten je graag kennismaken met de machines en techniek.

Bel 085 401 29 47 of stuur een mailtje naar info@vrotech.nl