BRM Extractor S

De BRM Extractor S is speciaal geschikt voor gebruik bij de Budget 3050. Deze lasermachine is bedoeld voor thuisgebruik, waardoor strenge eisen gesteld moeten worden aan de afzuiging van de machine.

Koolstof- en HEPA-filters

Met de BRM Extractor S bent u verzekerd van een kwalitatief uitstekende afzuig- en filtereenheid, zoals u mag verwachten van een firma die specialist is op het gebied van lasersnijmachines. De BRM Extractor S filterunit is speciaal ontwikkeld voor het afzuigen van de gassen en de stofdeeltjes die bij het lasersnijden en lasergraveren vrijkomen.

Bij de Budget 3050 lasermachine beveelt BRM dit specifieke model aan, zodat u altijd bezig kunt zijn in een gezonde werkomgeving. De filtratie gaat in drie stappen: de gassen passeren eerst een voorfilter, daarna gaan ze door een koolstoffilter en vervolgens door een chemisch filter. De filtereenheid heeft een corresponderende indicator voor de verzadiging van de filters. Zowel gassen als fijne deeltjes die bij het lasersnijden en lasergraveren vrijkomen worden door het voorfilter, de koolstof- en HEPA-filters verwijderd, zodat de uitgeblazen lucht schoon is.

Capaciteit

Het effect van de afzuiging en filtratie is afhankelijk van de capaciteit van de filtereenheid. Wilt u bezuinigen op dit onderdeel van uw installatie, houd er dan rekening mee, dat zoiets vervelende consequenties kan hebben voor de effectiviteit van de afzuiginstallatie. De BRM Extractor S heeft voldoende capaciteit voor een normaal bedrijf van de Budget 3050. Als u meteen de klep van de machine opent als de laser stopt, dan heeft de afzuiging nog niet genoeg tijd gehad om alle dampen te verwijderen. Wilt u niet een paar minuten wachten tot alle dampen afgezogen zijn, dan is het beter om een groter type afzuiging te kiezen.