BRM Extractor M

De BRM Extractor M is geselecteerd voor toepassing bij de BRM 4060, BRM 6090 en de vergelijkbare Budgetlasers. De capaciteit voldoet precies aan de eisen voor het gebruik van deze lasermachines.

Koolstof- en HEPA-filters

De BRM Extractor M is een kwalitatief uitstekende afzuig- en filtereenheid met koolstof- en HEPA-filters, gefabriceerd door een specialist is op het gebied van lasersnijmachines. De BRM Extractor M filterunit is speciaal ontwikkeld voor de gasafvoer bij lasersnijden en lasergraveren.

Bij de BRM 4060, BRM 6090 en de vergelijkbare Budgetlasers beveelt BRM dit specifieke model aan, zodat u altijd verzekerd bent van een gezonde werkomgeving. De filtratie van de gassen en stofdeeltjes die vrijkomen bij het laseren gaat in drie stappen. De afgezogen gassen gaan via een voorfilter naar een koolstoffilter en vervolgens passeren ze een chemisch filter. De verzadigingsgraad van de filters wordt door de filtereenheid gemonitord en op het bedieningspaneel aangegeven. Dankzij het voorfilter, de koolstof- en HEPA-filters is de uitgeblazen lucht vrij van gassen en fijne deeltjes die tijdens het laseren vrijkomen.

Capaciteit

De capaciteit van de filterunit is bepalend voor de effectiviteit van de afzuiging en de filtratie. De capaciteit van de BRM Extractor M is afgestemd op de snij- en graveercapaciteit van de BRM 4060, BRM 6090 en de vergelijkbare Budgetlasers. Bezuinigen op de afzuig- en filterunit is niet aan te raden, omdat daardoor de effectiviteit van de afzuiginstallatie ernstig vermindert. De BRM Extractor M heeft voldoende capaciteit voor een normaal bedrijf van de genoemde lasers. Dat houdt ook in, dat u na het snijden of graveren even moet wachten tot u de klep van de machine opent. De afzuiging heeft die tijd namelijk nodig om alle dampen uit de lasermachine te verwijderen. De aanschaf van een groter type afzuiging is de oplossing als u onder tijdsdruk moet werken.

iQ Operating System

De BRM Extractor M is recent verbeterd met de introductie van het nieuwe iQ Operating System, dat een aantal unieke eigenschappen combineert binnen een compacte behuizing. Het systeem verstrekt continu actuele informatie over de prestaties van de filterunit via een duidelijk display. Daarnaast bewaart het systeem gebruiksinstellingen en prestatiegegevens die voor analysedoeleinden gedownload kunnen worden.