BRM Extractor L

De BRM Extractor L is speciaal geschikt voor BRM 90130(-X) en BRM 100160 en de corresponderende Budgetlasers. Deze afzuiging combineert een grote filtercapaciteit met een hoge druk en doorstroomsnelheid.

Koolstof- en HEPA-filters

De BRM Extractor L is de ideale afzuig- en filterunit voor grotere gesloten lasermachines die grote hoeveelheden gassen en stofdeeltjes produceert. De ervaring en expertise van BRM garanderen u dat u met dit filter altijd verzekerd bent van schone lucht in uw werkplaats. De filtratie gebeurt in drie fasen: een voorfiltratie, een koolstof- en een HEPA-filter. Het is cruciaal dat de gassen lang genoeg in contact blijven met het filtermedium om er zeker van te zijn, dat geen verontreinigingen ontsnappen. Het systeem van de BRM Extractor L regelt de druk, de doorstroomsnelheid en het volume zodanig dat de verblijfstijd van de gassen voldoende is om ze te zuiveren. De filtereenheid geeft ook aan als een filter verzadigd is en vervangen moet worden.

Zowel het voorfilter als de koolstof- en HEPA-filters zijn gemonteerd in een harde doos. De speciale aansluiting van de filters voorkomt dat verontreinigingen via deze weg ontsnappen.

iQ Operating System

De BRM Extractor L profiteert op twee manieren van het nieuwe iQ Operating System. Gebruikers kunnen voortdurend beschikken over actuele informatie over de prestaties, terwijl het systeem alle beschikbare gegevens tevens bewaart om ze te kunnen downloaden voor nadere analyse. Het systeem regelt ook de luchtsnelheid in relatie tot de mate van verzadiging van de filters, zodat er altijd voldoende doorstroom is en gassen niet in de lasermachine kunnen blijven hangen.

Capaciteit

De BRM Extractor L heeft voldoende capaciteit voor normaal gebruik van grotere lasermachines als de BRM 90130(-X) en BRM 100160. Gebruikt u een afzuig- en filterunit met een grotere capaciteit, dan worden de gassen sneller uit de lasermachine gezogen, wat u steeds wachttijd bespaart bij het wisselen van materiaal. De levensduur van de filters is sterk afhankelijk van welke materialen er worden gesneden of gegraveerd en in welke frequentie. Het is dus altijd lastig te zeggen hoe frequent de filters vervangen moeten worden.